ΑΠΟΨΕΙΣ

10 πράγματα για τα οποία αξίζει να αγαπάμε και να τους γιορτάζουμε τους άνδρες

Της Έλενας Κορρε

Για την Παγκόσμια ημέρα του Άντρα. Τα γράφω αυτά επειδή αγαπώ τους άντρες.

  1. Για έναν άντρα είναι σχεδόν αδύνατο να πάρει την κηδεμονία των παιδιών του.
  2. Και οι άντρες και κυρίως τα μικρά αγόρια πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε τεράστιους αριθμούς παγκόσμια .
  3. Οι άντρες φυλακίζονται πιο εύκολα και για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα από τις γυναίκες.
  4. Τα μεγαλύτερα θύματα άγριων εγκλημάτων πχ σε πανεπιστημιακά campus είναι άντρες και νέοι .Επίσης έχει επικρατήσει να θεωρούμε την βία κατά των αντρών φυσιολογική .
  5. Οι άντρες είναι ο κύριος στόχος απειλών και λεκτικής βίας , bullying στο twitter και στο διαδίκτυο .
  6. Η χρηματοδότηση για έρευνα πάνω στον αντρικό καρκίνο ειναι πολύ μικρότερη απο ότι για τον γυναικείο.
  7. Οι δουλειές που σκοτώνουν γίνονται κυρίως από άντρες. Κάθε χρόνο 7 χίλ. αμερικανοί χάνουν την ζωή τους από εργατικά ατυχήματα κ στον πόλεμο .
  8. Η ημέρα του Άντρα συχνά γίνεται αντικείμενο χλευασμού . Νέοι στα πανεπιστήμια έχουν αυτοκτονήσει μετά την πίεση που δέχτηκαν από φεμινιστικές οργανώσεις.
  9. Οι γυναίκες παίρνουν μεγαλύτερους βαθμούς στα σχολεία και το εκπαιδευτικό σύστημα είναι πιο επιτυχές στα κορίτσια . Τα νέα αγόρια θα ξέρουν λιγότερα από τους πατεράδες τους.
  10. Νέοι άντρες κάτω των 35 αυτοκτονούν κατά χιλιάδες παγκόσμια .41% των ανδρών στην Αγγλία δήλωσαν οτι δυσκολεύονται να μιλήσουν για τα συναισθήματα τους .

Και μην ξεχνάμε τον ρατσισμό και τα υποτιμητικά σχόλια εναντίον των αγοριών και των αντρών που δεν ειναι γυμνασμένοι, που δεν έχουν ερωτικες επιτυχίες , που είναι πολύ αδύνατοι ή παχύσαρκοι,που φορούν γυαλιά , που δεν είναι «μάγκες», που δεν είναι ανδροπρεπείς, που είναι καλοί μαθητές, που είναι εσωστρεφείς , που δεν είναι ψηλοί, που δεν κερδίζουν πολλά χρήματα .
Σκεφτείτε την δυσκολία των αντρών να σταθούν στο ύψος των ερωτικών επιθυμιών μιας γυναίκας .
Το άγχος που περνούν για να μας ικανοποιήσουν, για να επιβιώσουν επαγγελματικά κ οικονομικά μέσα στην κρίση και στην αβεβαιότητα και ταυτόχρονα να ανταποκριθούν σε αυτά που τους ζητάμε εμεις .
Σήμερα οι λευκοί στρέιτ άντρες είναι μια μερίδα που καταπιέζεται γιατί θεωρείται προνομιούχα. Είναι ο μπαμπάς, ο σύντροφος, ο αδερφός, ο γιος, ο φίλος μας. Γράφω ειδικά για αυτούς γιατί σήμερα θεωρείται προνόμιο και το να είσαι και λευκή στρέιτ γυναίκα.
Για όλα αυτά αξίζει να τους αγαπάμε και να τους γιορτάζουμε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button