ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Τσίπρας: Σοκαριστική η αναφορά Κασσελάκη σε «θαύματα»

Eικόνα αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στο «θαύμα» κατά την βάπτισή του την οποία περιέγραψε το protothema.gr, επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο οι σημερινές δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος αφενός χαρακτήρισε «σοκαριστική» την αναφορά του προέδρου και αφετέρου σημείωσε με νόημα ότι ««η εκλογή Κασσελάκη έγινε για αλλάξουμε τα στραβά, όχι για να μεταλλαχθούμε».

«Θαύματα η αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο. Όλα τα δημοκρατικά κόμματα δεν είχαν. Αυτά ανήκουν σε κάποιους ιδιαίτερους πολιτικούς χώρους» είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης.

Όπως σημείωσε με νόημα, μάλιστα, «κανείς ορθολογιστής άνθρωπος δεν μιλάει για τέτοια πράγματα» ενώ στην ερώτηση γιατί το είπε ο Στέφανος Κασσελάκης αρκέστηκε να απαντήσει «δεν ξέρω γιατί το είπε, πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος» για να συμπληρώσει «δεν είναι καλό στοιχείο. Αυτή η αναφορά στα θαύματα ήταν σοκαριστική, εμένα μου ήταν σοκαριστικό».

Φρόντισε παράλληλα να στείλει το μήνυμα ότι «το κόμμα μέχρι πέρσι μπορεί να είχε πολλά στραβά, η μετάλλαξη όμως είναι κάτι άλλο και δεν την θέλει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι κι αν ήταν αυτό που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν η ψυχή μας».

Σε νέα ερώτηση, μάλιστα, σχετικά με το αν αποδέχεται την ιδεολογική μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αρχικά «ποιος δέχεται να αλλάξει την ψυχή του;» για να προσθέσει ότι «το κόμμα θα παραμείνει κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αν θέλει να πάμε μπροστά και να εκφράσουμε την προοδευτική παράταξη».

Κλείνοντας, τέλος, τις δηλώσεις του για τις τελευταίες τοποθετήσεις του Στέφανου Κασσελάκη, διεμήνυσε – όπως είχε κάνει πριν από λίγα 24ωρα και ο Παύλος Πολάκης – ότι «η εκλογή Κασσελάκη έγινε για αλλάξουμε τα στραβά, όχι για να μεταλλαχθούμε, όχι για να αλλάξουμε την ψυχή μας».

«Από την κολυμβήθρα και τον σταυρό, φτάσαμε στο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια σε ένα εικοσιτετράωρο»

Η εξομολόγηση για το σημείο του σταυρού στη βάφτιση του κ. Κασσελάκη, αλλά και τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την περιοδεία του στην Αμερική έχουν προβληματίσει βαθιά το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος. Αν και δεν είναι λίγα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δυσκολεύονται να οριοθετηθούν τόσο οργανωτικά, όσο και πολιτικά μετά τη χθεσινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, με την οποία εμφανίστηκε παρών στη διεκδίκηση της ατζέντας «πατρίδα-θρησκεία- οικογένεια».

Φτάνοντας στα όρια των ιδεολογικών αντοχών των συντρόφων του, ο κ. Κασσελάκης σχολίασε με αφορμή τη βάφτισή του πως «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ. Η διαίρεση των Ελλήνων από τη Δεξιά, τελειώνει εδώ», αφήνοντας κυριολεκτικά εμβρόντητους πολλούς από τους κορυφαίους.

Αναλυτικά, η ανάρτηση Κασσελάκη:


Η εντυπωσιακή αυτή στροφή, η οποία ξάφνιασε και τους πιο μυημένους, δεν αποτελεί τυχαία επιλογή, αλλά περαιτέρω κλιμάκωση της «αποσυριζοποιησης» του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως περιγράφουν πρόσωπα με γνώση των γεγονότων, η οποία αντανακλάται και στη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου. «Από την κολυμβήθρα και τον σταυρό, φτάσαμε στο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια σε ένα εικοσιτετράωρο» σχολίασε στο protothema.gr προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κι ενώ οι περισσότεροι εκ των κορυφαίων στελεχών λαμβάνουν τις τελευταίες ώρες τηλέφωνα και μηνύματα από όλη την Ελλάδα, αναφορικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από τις ΗΠΑ.

Σε σημείο που να αντιδρούν και ένθερμοι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, όπως ο γνωστός στιχουργός, Νίκος Μωραϊτης, ο οποίος σχολίασε πως «Στέφανε, ο σταυρός που σχηματίστηκε είναι αυτός που κουβαλάμε εμείς που ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ», αναφερόμενος στην αποστροφή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πως «με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος».

IMG_4396

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button