ΕΛΛΑΔΑ

Σαρώνει η Κακοκαιρία: Πλημμύρες στην Καρδίτσα, διακοπές ρεύματος στον Βόλο

«Είμαστε εδώ, συντονισμένοι και οργανωμένοι», διαμηνύει ο Κικίλιας από τη Λάρισα

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας που πλήττει από χθες τη χώρα βρίσκεται η Θεσσαλία, όπου στην πόλη της Καρδίτσας σημειώθηκαν το βράδυ πλημμυρικά φαινόμενα, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια.

Τα ποσοστά της βροχής που έπεσαν στην πόλη έφτασαν σχεδόν τα 100 χιλιοστά (συγκεκριμένα 97,6) με βάση τις μετρήσεις του μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μάλιστα η βροχή έφτασε για κάποια λεπτά τα 312 χιλιοστά/ώρα και χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία και να διακόψει τη διέλευση των οχημάτων.

Στην περιοχή της Μαγνησίας το φαινόμενο χτύπησε με σφοδρότητα μέσα την νύχτα το Νότιο Πήλιο πλημμυρίζοντας δρόμους και σοκάκια σε Ζαγορά, Μηλιές αλλά χωρίς να δημιουργείται κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Στην πόλη του Βόλου υπήρχαν κατά τη διάρκεια της νύχτας προβλήματα ηλεκτροδότησης που όμως σύντομα αποκαταστάθηκαν.

Ζευγάρι Ιασραηλινών στον Λιμιώνα του δήμου Ζαγοράς, το οποίο διέμενε σε διαμέρισμα Airbnb, ζήτησε συνδρομή καθώς τρόμαξε από παρακείμενο χείμαρρο που φούσκωσε. Επί τόπου έφθασε αμέσως κλιμάκιο της πυροσβεστικής που τους μετέφερε με ασφάλεια στην Τσαγκαράδα.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλία προκειμένου να παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

«Υπήρχε μία δικαιολογημένη ανησυχία των πολιτών εδώ στη Θεσσαλία γιατί είναι νωπές οι μνήμες μίας καταστροφής, γι αυτό και ήμασταν όλοι εδώ πέρα, συντονισμένοι και οργανωμένοι. Χαίρομαι γιατί μέχρι τώρα η προσπάθεια αυτή απέδωσε. Δουλεύοντας όλοι μαζί και συντονισμένα μπορεί να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα», τόνισε ο υπουργός από τη Λάρισα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button