ΕΛΛΑΔΑ

Μαύρη πρόβλεψη Παυλάκη: 100 νεκροί την ημέρα μέχρι τέλος του χρόνου

Ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό θα είναι υψηλός μέχρι τα Χριστούγεννα ή το τέλος του χρόνου, εκτίμησε ο ο ιατρός-καθηγητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκηςμιλώντας το πρωί της Τρίτης για την πορεία της πανδημίας.

Ο επιστήμονας τόνισε ότι ενδέχεται να παρατηρούμε καθημερινά 100 νεκρούς, μέχρι τις γιορτές, ενώ πρόσθεσε πως να φτάσουμε τους 20.000 ακόμα και 21.000 περίπου  νεκρούς στη χώρα μας, μέχρι το τέλος του χρόνου. «Δεν σοκαριζόμαστε πια από τον αριθμό των νεκρών και αυτό είναι το πρόβλημα.  Έχει γίνει περίπου αποδεκτό ότι δεν τρέχει τίποτα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τι είπε για τη μετάλλαξη Όμικρον

Σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Παυλάκης είπε στον ΣΚΑΪ πως έχουμε να κάνουμε με ένα πάρα πολύ μεταδοτικό στέλεχος, ενώ είμαστε περίπου στο επίπεδο του ιού της ιλαράς που είναι αερομεταδιδόμενο.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως ό,τι ανέφεραν οι επιστήμονες για την μετάλλαξη Δέλτα, ισχύει 2 ή 3 φορές παραπάνω για την Όμικρον. «Όπου υπάρχει συγκέντρωση ανθρώπων, θα σημειώνεται διασπορά του ιού, ακόμα και σε εμβολιασμένους», πρόσθεσε.

«Στη Νότια Αφρική τα κρούσματα επεκτείνονται και πολλαπλασιάζονται μέχρι τώρα δεν έχουν σημειωθεί βαριά περιστατικά, ωστόσο αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε κρούσματα σε μικρές ηλικίες», τόνισε για τις μέχρι τώρα ενδείξεις σχετικά με το μεταλλαγμένο στέλεχος.

Σχετικά με την αναμνηστική δόση, επεσήμανε ότι ο καινούριος εμβολιασμός προσθέτει στο επίπεδο των αντισωμάτων, ειδικά ο 2ος και ο 3ος. Ανέφερε δε ότι  άτομα  όπως οι ανοσοκατασταλμένοι θα χρειαστούν ακόμα και 4η δόση εμβολίου, καθώς ο επαναλαμβανόμενος εμβολιασμός τους προσθέτει παραπάνω ανοσία.

Related Articles

Back to top button