ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι για τη μαζική πυραυλική επίθεση της Ρωσίας: «Επέστρεψε στις άθλιες τακτικές της»

Τουλάχιστον 11 νεκροί – Το Κίεβο κατέρριψε σχεδόν τους μισούς από τους 81 πυραύλους που εκτόξευσε η Ρωσία σε τουλάχιστον 10 περιοχές – Συναγερμός στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Τουλάχιστον 11 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και 22 τραυματίστηκαν χθες σε μια από τις μεγαλύτερες πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε η Ρωσίαστην Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας παράλληλα και διακοπές ρεύματος σε όλη την πληγείσα από τον πόλεμο χώρα.

Ο στρατός του Κιέβου κατέρριψε σχεδόν τους μισούς πυραύλους που εκτόξευσε η Ρωσία σε τουλάχιστον 10 περιοχές, καθώς ο αγώνας μαίνονταν για τον έλεγχο της Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία. 

Το φονικό ρωσικό μπαράζ την Πέμπτη τα ξημερώματα έπληξε τη σχετικά ειρηνική περιοχή του Λβιβ στη δυτική Ουκρανία και άφησε το Χάρκοβο χωρίς ρεύμα, νερό ή θέρμανση.

«Ο εχθρός εκτόξευσε 81 πυραύλους σε μια προσπάθεια να εκφοβίσει ξανά τους Ουκρανούς, επιστρέφοντας στις άθλιες τακτικές του», δήλωσε ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

«Συνεργεία συντήρησης και ηλεκτρικής ενέργειας, τοπικές αρχές, κεντρικές αρχές – όλοι θα εργαστούν όσο σκληρά χρειάζεται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πόλεις και τις περιοχές που δίνουν τη μάχη τους. Έχουμε ήδη δείξει για τι είναι ικανή η Ουκρανία. Και όσο κακό και να κάνει η Ρωσία, το κράτος μας και ο λαός πάλι δεν θα είναι σε αιχμαλωσία. Ούτε οι ρουκέτες ούτε οι θηριωδίες θα βοηθήσουν τη Ρωσία σε αυτό”, ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε μαγνητοσκοπημένο του μήνυμα στο τέλος της 379ης ημέρας του πολέμου.

O δήμαρχος του Κιέβου Βίταλι Κλίτσκο δήλωσε ότι το 15% των νοικοκυριών ήταν χωρίς ρεύμα και το 40% χωρίς θέρμανση μετά τις εκρήξεις σε δύο περιοχές της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Related Articles

Back to top button