ΚΟΣΜΟΣ

Υστερία εθνικισμού: Ακόμη και παιδιά Τούρκων μεταναστών στο Βέλγιο χαιρετούν στρατιωτικά

Κάτοικοι της Τουρκίας, Τούρκοι μετανάστες, δημόσια πρόσωπα πολιτικοί και αθλητές επικροτούν τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Συρία εναντίον των Κούρδων, δίνοντας την εντύπωση πως επικρατεί πια μια πολεμική υστερία και μια έξαρση εθνικισμού από μέρος τους.

Η αρχή έγινε με τους αθλητές της γειτονικής χώρας, κυρίως τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας, που στις τελευταίες αναμετρήσεις, ακόμα και σε ευρωπαϊκούς αγώνες όπως σε αυτόν της Εθνικής Τουρκίας με την Γαλλία, χαιρέτησαν στρατιωτικά. Το ίδιο έκαναν και οι οπαδοί της ομάδας στις κερκίδες.

Η υπόθεση απέκτησε διαστάσεις υστερίας, με τους αθλητές και άλλων αθλημάτων, σε διάφορους αγώνες να χαιρετάνε στρατιωτικά, για να δείξουν την συμφωνία τους με την πολιτική Ερντογάν. Αλλωστε στην γειτονική Τουρκία η διαφωνία με τον Ερντογάν είναι πάντα μια ριψοκίνδυνη ενέργεια…
Ακόμα και η αθλήτρια του μπόξ Μπουσενάζ Σουρμενελί που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, θεώρησε καλό να χαιρετήσει στρατιωτικά.

Σήμερα Τετάρτη, ο υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ μπαίνοντας στην αίθουσα όπου συνεδριάζουν τα μέλη του κόμματος του Ερντογάν, και αυτός, αποφάσισε να χαιρετήσει στρατιωτικά τους συναδέλφους του.

Την ίδια στιγμή οι εφημερίδες που στηρίζουν τον Ερντογάν, οπως η Zamman, ανέβηκαν σε άλλη πίστα. Καλούν τους αναγνώστες τους να αναρτήσουν και να μοιραστούν την εικόνα των ποδοσφαιριστών που χαιρετούν στρατιωτικά στους δικούς τους λογαριασμούς, να την στείλουν στους φίλους τους και σε αντάλλαγμα… υπόσχονται δώρα. Η πολεμική υστερία σε όλο της το μεγαλείο.

Στο Βέλγιο η εικόνα μικρών παιδιών που συμμετέχουν σε ομάδα μεταναστών, να χαιρετούν στρατιωτικά, προκάλεσε την αντίδραση των Βελγικών αρχών.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close