ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Οι αγρότες έσπασαν με τα τρακτέρ τα κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες όπου συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί των 27 χωρών της ΕΕ και αγρότες, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες έχουν προσεγγίσει την πλατεία Σούμαν στις Βρυξέλλες ενώ αστυνομικοί προσπαθούν να τους εμποδίσουν να πλησιάσουν το μέγαρο που θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Γεωργίας.

Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να σπάσουν τον κλοιό της Αστυνομίας και να πλησιάσουν το μέγαρο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση…

Οι αγρότες, που έχουν καταφθάσει στο κέντρο των Βρυξελλών με καρότσες γεμάτες χώματα, άχυρα και κοπριά βάζουν φωτιές σε λάστιχα με την αστυνομία να προσπαθεί να τις σβήσει πραγματοποιώντας ρίψεις νερού.

Η αστυνομία έχει κλείσει από νωρίς το πρωί τους παρακείμενους δρόμους για να τους εμποδίσει να προσεγγίσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. 

Δείτε LIVE εικόνα από το σημείο:

Λιγότερο από ένα μήνα μετά την «ιστορική», όπως χαρακτηρίστηκε, αγροτική κινητοποίηση στη βελγική πρωτεύουσα την 1η Φεβρουαρίου, όταν πάνω από 1.300 τρακτέρ κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης, σήμερα οι αγρότες επανήλθαν για να εκφράσουν τον θυμό τους για την έλλειψη ανταπόκρισης από τις ευρωπαϊκές αρχές.

Μεταξύ των κύριων αιτημάτων των αγροτών που, όπως οι ίδιοι λένε, δεν έχουν ακόμη εισακουστεί, είναι: δίκαια εισοδήματα, μείωση διοικητικών βαρών, τέλος συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών και αύξηση του προϋπολογισμού για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Οι βελγικές αρχές, από την πλευρά τους, προειδοποιούν τους κατοίκους της πρωτεύουσας για «μείζονα κυκλοφοριακά προβλήματα» και τους παροτρύνουν να μη χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο, να προτιμήσουν το μετρό για τις μετακινήσεις τους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button