ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκε η σορός του Ναβάλνι με μώλωπες

Tο σώμα του Ναβάλνι βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της πόλης Σάλεκχαρντ υπό αστυνομική φύλαξη.

Τέλος στο θρίλερ με την αναζήτηση της σορούτου Αλεξέι Ναβάλνι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το άψυχο σώμα του βρίσκεται στο νεκροτομείο του περιφερειακού κλινικού νοσοκομείου του Σάλεκχαρντ, ενώ ακόμη δεν έχει διενεργηθεί νεκροψία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Novaya Gazeta Europe, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Ναβάλνι την Παρασκευή, η σορός του μεταφέρθηκε αρχικά στην πόλη Λαμπιτνάνγκι, 36 χιλιόμετρα μακριά από τις φυλακές που άφησε την τελευταία του πνοή, στο χωριό Χαρπ της πολύ βόρειας αυτόνομης περιφέρειας Γιαμαλο-Νένετς της Ρωσίας.

«Απαγορεύτηκε να διενεργηθεί αυτοψία»

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι η σορός μεταφέρθηκε αργότερα την Παρασκευή στο Περιφερειακό Κλινικό Νοσοκομείο της περιφερειακής πρωτεύουσας Σαλέκχαρντ. «Συνήθως οι σοροί των ανθρώπων που πεθαίνουν στη φυλακή μεταφέρονται κατευθείαν στο Γραφείο του Ιατροδικαστή στην οδό Glazkova, αλλά σε αυτή την περίπτωση μεταφέρθηκε στο κλινικό νοσοκομείο για κάποιο λόγο», δήλωσε ένας παραϊατρικός στην υπηρεσία ασθενοφόρων του Salekhard.

Στην συνέχεια ο ίδιος πρόσθεσε «Τον οδήγησαν στο νεκροτομείο, τον έφεραν μέσα και στη συνέχεια τοποθέτησαν δύο αστυνομικούς μπροστά από την πόρτα. Θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν βάλει μια πινακίδα που να λέει ‘κάτι μυστηριώδες συμβαίνει εδώ!’. Φυσικά, όλοι ήθελαν να μάθουν τι είχε συμβεί, γιατί όλη αυτή η μυστικότητα και αν προσπαθούσαν να κρύψουν κάτι σοβαρό.

Σύντομα προέκυψε ότι το πτώμα που παραδόθηκε ήταν αυτό του Αλεξέι Ναβάλνι και ότι ο θάνατός του ήταν «μη εγκληματικής φύσης», όρος που χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει ότι δεν εμπλέκονται πυροβόλα όπλα. Στη συνέχεια διαδόθηκε η πληροφορία ότι οι παθολόγοι του νοσοκομείου είχαν απαγορευτεί να διενεργήσουν αυτοψία», πρόσθεσε η πηγή.

Διίστανται οι απόψεις

«Σε αυτό το σημείο οι γνώμες διχάζονται», είπε ο διασώστης. «Κάποιοι είπαν ότι ήρθε εντολή από τη Μόσχα να περιμένουν την άφιξη ειδικών από την πρωτεύουσα, ενώ άλλοι είπαν ότι οι ίδιοι οι νοσοκομειακοί γιατροί αρνήθηκαν να κάνουν αυτοψία.

Η υπόθεση είναι πολιτική και δεν είναι σαφές πώς θα εξελιχθεί. Και αν κάνεις αυτοψία και λάβεις άμεση εντολή να αλλάξεις το αποτέλεσμα, δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτό. Και μπορεί επίσης να γίνεις ο ένοχος. … Αλλά αν δεν γίνει αυτοψία, δεν υπάρχει κανείς που θα ρωτήσει.»

Το σώμα του έφερε μώλωπες – «Οι τραυματισμοί φαίνεται να προέρχονται από σπασμούς»

Ο διασώστης ανέφερε επίσης πως του είπαν ότι το σώμα του Ναβάλνι έφερε σημάδια μώλωπες και παρόλο που οι μώλωπες δεν φαίνεται να προέρχονται από ξυλοδαρμό, ο Ναβάλνι πρέπει να ήταν ακόμη ζωντανός για να εμφανιστούν οι μώλωπες, πρόσθεσε.

«Ως έμπειρος παραϊατρικός, μπορώ να πω ότι οι τραυματισμοί που περιγράφουν όσοι τους είδαν φαίνεται να προέρχονται από σπασμούς. … Εάν ένα άτομο έχει σπασμούς και άλλοι προσπαθούν να το κρατήσουν κάτω, αλλά οι σπασμοί είναι πολύ ισχυροί, τότε εμφανίζονται μώλωπες. Είπαν επίσης ότι είχε μια μελανιά στο στήθος του – το είδος που προέρχεται από έμμεσο καρδιακό μασάζ.»

Τέλος, ο ίδιος ανέφερε πως «Προσπάθησαν να τον επαναφέρουν και πιθανότατα πέθανε από καρδιακή ανακοπή», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως «Κανείς δεν λέει τίποτα για το γιατί υπέστη καρδιακή ανακοπή».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button