ΚΟΣΜΟΣ

Η Βόρεια Κορέα απειλεί να «βυθίσει» με πυρηνικά την Ιαπωνία!

Η Επιτροπή Ασίας και Ειρηνικού της Βορείου Κορέας που χειρίζεται την εξωτερική πολιτική της χώρας, εξαπέλυσε απειλές τόσο προς την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ όσο και προς την Νότιο Κορέα.

Ειδικότερα η ανακοίνωση της Βορείου Κορέας σημείωνε : «Τα τέσσερα νησιά του αρχιπελάγους πρέπει να βυθιστούν στη θάλασσα από την πυρηνική βόμβα του “Juche”. Η Ιαπωνία δεν χρειάζεται πλέον να υπάρχει κοντά μας»

Να σημειωθεί ότι η “Juche” είναι το κυβερνητικό δόγμα της χώρας που συνιστά την σύνθεση του μαρξισμού με ένα ακραία εθνικιστικό πρόταγμα, δημιουργός του οποίου ήταν ο παππούς του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο  Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Αναφορικά με τις ΗΠΑ η δήλωση της Βορειοκορεάτικης επιτροπής τόνιζε: «Ας συρρικνώσουμε την ηπειρωτική χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών σε τέφρα και σκοτάδι. Ας κινητοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε προετοιμάσει μέχρι τώρα ως αντίποινα».

Έντονη ήταν η αντίδραση της Ιαπωνίας που σε ανακοίνωσή της επεσήμανε : «Αυτή η ανακοίνωση είναι εξαιρετικά προκλητική και ανησυχητική. Είναι κάτι που αυξάνει αισθητά την περιφερειακή ένταση και είναι απολύτως απαράδεκτο», δήλωσε ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Yoshihide Suga.

Related Articles

Back to top button