ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο σοκ από την καρδιά του Λονδίνου: Έβγαλε μαχαίρι και άρχισε να μαχαιρώνει

Σε πολυσύχναστο δρόμο ο δράστης επιχείρησε να αρπάξει ένα κινητό από περαστικό

Τρεις περαστικοί που θέλησαν να αποτρέψουν μια ληστεία τραυματίστηκαν στο περιστατικό που συνέβη την Πέμπτη, σε ώρα αιχμής, στο κέντρο του Λονδίνου.

ADS

Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο, που δείχνει πώς ο δράστης δεν δίστασε να βγάλει μαχαίρι για να χτυπήσει τους περαστικούς. Άλλος ένας περαστικός τραυματίστηκε όταν τον έσπρωξαν και έπεσε στον δρόμο.

Τα θύματα της επίθεσης είχαν προσπαθήσει να σταματήσουν ληστή, ο οποίος ήταν πάνω σε ηλεκτρικό ποδήλατo, να κλέψει το κινητό ενός πεζού. Ο δράστες προσπάθησε να σταματήσει με τη βία τους πεζούς που παρενέβησαν.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στη Daily Mail ότι «κάποιος προσπάθησε να αρπάξει ένα κινητό. Προσπάθησαν να τον σταματήσουν και τότε έδωσε μια γροθια και έριξε κάποιον κάτω. Αλλοι τέσσερις προσπάθησαν να τον σταματήσουν και τους μαχαίρωσε».

Η αστυνομία του Λονδίνου αναζητεί δύο υπόπτους για την επίθεση, που έγινε κοντά στον μεγάλο σιδηροδρομικό σταθμό της Λίβερπουλ Στριτ.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Όλοι είναι εκτός κινδύνου.

Απανωτά περιστατικά

Μόνο το τελευταίο 12μηνο έχουν καταγραφεί πάνω από 11.800 περιστατικά μαχαιρωμάτων στο Λονδίνο, χωρίς μάλιστα να συμπεριλαμβάνεται το Σίτι, το οικονομικό κέντρο της πόλης. Σε σχέση με το προηγούμενο 12μηνο η αύξηση φτάνει το 10%.

Μεγάλη άνοδο, που φτάνει το 62% έχουν οι κλοπές κινητών στη βρετανική πρωτεύουσα.

Related Articles

Back to top button