ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης στην Γέφυρα της Κριμαίας

Τι μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ

Βίντεο – ντοκουμέντο από την έκρηξη στη στρατηγικής σημασίας γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

ADS

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή, η πυρκαγιά στη γέφυρα που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με το δίκτυο μεταφορών και συγκοινωνιών της Ρωσίας οφειλόταν στην ανατίναξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, προσθέτοντας πως το τμήμα της γέφυρας που χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα έχει υποστεί ζημιά.

«Στις 06:07 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο οδικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας (…) σημειώθηκε έκρηξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, που προκάλεσε πυρκαγιά σε επτά βαγόνια τρένου που κατευθυνόταν προς την Κριμαία» ανέφερε η επιτροπή.

Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος του ουκρανού προέδρου, Μιχαήλο Ποντόλιακ -ίσως σε μια έμμεση παραδοχή για ανάμειξη του Κιέβου στην υπόθεση- αποκάλεσε την έκρηξη στη γέφυρα ως «την αρχή».

«Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, κάθε τι κλεμμένο πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία και οι Ρώσοι πρέπει να εκδιωχθούν από τις κατεχόμενες περιοχές» έγραψε στο Twitter ο ουκρανός αξιωματούχος.

Related Articles

Back to top button