ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Ισραήλ: Τουλάχιστον 38 νεκροί σε θρησκευτική τελετή

Στην εβραϊκή θρησκευτική γιορτή του Λαγκ Μπα Όμερ συμμετείχαν πάνω απο 10.000 άτομα

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν ύστερα από κατάρρευση εξέδρας, τη Μεγάλη Παρασκευή (30/04), στο Όρος Μερόν στο Ισραήλ, στο πλαίσιο μαζικής συγκέντρωσης για μια θρησκευτική γιορτή εν μέσω της πανδημίας της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευσητων «Times of Israel», μια σκηνή σε μια από τις συναυλίες, στην οποία βρίσκονταν 100.000 θεατές, κατέρρευσε.

Ταυτόχρονα, εκπρόσωπος της ομάδα διάσωσης των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) ανέφερε πως ενδεχομένως το περιστατικό συνέβη λόγω κατάρρευσης της οροφής.

Πάντως, οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για 50 τραυματίες και βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, δείχνει πολλούς ανθρώπους να χοροπηδούν σε μια εξέδρα πριν από την κατάρρευση.

Ο αρχιραββίνος του Ισραήλ Μέιρ Λάου, ο οποίος βρισκόταν σε μια από τις εξέδρες, κατά τη στιγμή της κατάρρευσης, παρέμεινε στο σημείο με άλλους κορυφαίους ραβίνους και απήγγειλε ψαλμούς για τους τραυματίες.Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ρέουβεν Ρίβλιν, με ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε πως ενημερώνεται για τις εξελίξεις και ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έκανε λόγο για «τρομερή καταστροφή».

Related Articles

Back to top button