ΚΟΣΜΟΣ

Τουσκ : Τα πράγματα είναι σε καλό δρόμο για την Ευρώπη

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ στα πλαίσια της συνόδου κορυφής  που ξεκινάει στις 16:00 ώρα Ελλάδος επεσήμανε ότι η πολιτική και οικονομική κατάσταση της Ευρώπης βρίσκεται σε θετική τροχιά.

«Η αισιοδοξία μου πρέπει να είναι εξαιρετικά συγκρατημένη, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι που τη δικαιολογούν» σημείωσε και αναφέρθηκε στην οικονομική ανάπτυξη όλων των ευρωπαϊκών χώρων, στην πτώση της ανεργίας, στην οικονομική συμφωνία με την Ελλάδα, την άνοδο του φιλοευρωπαϊκού αισθήματος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τις εκλογικές ήττες των αντιευρωπαϊκών κομμάτων και οι νίκες των ηγετών που «υποστηρίζουν 100% την ΕΕ, από τη Βουλγαρία μέχρι την Αυστρία και από την Ολλανδία, μέχρι φυσικά τη Γαλλία».

Αναφορικά με το Brexit, σημείωσε ότι, όταν τον ρωτούν αν μπορεί να φανταστεί ένα σενάριο στο οποίο η Μ. Βρετανία παραμένει στην ΕΕ, απαντά πως και η ΕΕ χτίστηκε πάνω σε όνειρα που έμοιαζαν αδύνατο να πραγματοποιηθούν. «Μπορεί να λένε ότι είμαι ονειροπόλος, αλλά δεν είμαι ο μόνος» είπε χαρακτηριστικά ο Ντ. Τουσκ χρησιμοποιώντας το γνωστό στίχο του Τζον Λένον.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button