ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνη: Πάρτε πίσω την απόφαση για τους «8»

Ενδεικτική της γραμμής που ακολουθεί η Αγκυρα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς είναι η «οργισμένη» δημόσια αντίδραση του Τούρκου υπουργού Αμυνας που αξιώνει από την Αθήνα να τους στείλει άμεσα πίσω στη γείτονα.

Πέρνοντας την σκυτάλη από τους συναδέλφους του καθεστώτος Ερντογάν, ο Φικρί Ισίκ, χαρακτήρισε ως πολιτική απόφαση, εκφράζοντας απόλυτη απογοήτευση την κρίση του Αρείου Πάγου, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές, για την στάση της Ελλάδας απέναντι στην τρομοκρατία.

«Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδας είναι μία απόλυτη απογοήτευση. Μιλώ ξεκάθαρα, δεν ήταν δικαστική απόφαση, αλλά πολιτική», δήλωσε σε εκδήλωση που έγινε το πρωί του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη.

«Περιμένουμε ότι η γειτονική μας χώρα Ελλάδα θα τους επιστρέψει στην Τουρκία το ταχύτερο δυνατό», συμπλήρωσε.

«Πρέπει να βρεθούν ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης. Αν είναι αθώοι, θα απαλλαγούν. Αν είναι ένοχοι, θα λάβουν την τιμωρία τους. Δυστυχώς όμως, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στην Ελλάδα, μετά από δίκη μηνών, είναι μία απόλυτη απογοήτευση. Μιλώ ξεκάθαρα, είναι μία πολιτική απόφαση. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να επιστραφούν 8 άνθρωποι που ενεπλάκησαν στη δόλια απόπειρα πραξικοπήματος;», α:νέφερε στις δηλώσεις του.

Το πιο δηλητηριώδες σχόλιο το κράτησε για το τέλος όμως, συνδέοντας τη χώρα μας με τη στήριξη «τρομοκρατών»: «Ξέραμε μέχρι τώρα τη στάση της Ελλάδας απέναντι στο PKK και το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα μέχρι τώρα. Με αυτή την απόφαση, η Ελλάδα αποκάλυψε πόσο λανθασμένη είναι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Είναι μία άδικη απόφαση και καλούμε την Ελλάδα να τη διορθώσει το ταχύτερο δυνατό και να επιστραφούν αυτοί οι 8 στην Τουρκία», κατέληξε.

Related Articles

Back to top button