ΚΟΣΜΟΣ

Το Βέλγιο έβαλε στην πράσινη λίστα την Γερμανία και στην πορτοκαλί την Ελλάδα

Νέα επαφή σήμερα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τη βελγική διπλωματία

Μέτρα για την επιστροφή των ταξιδιωτών κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου αποφάσισε να λάβει η κυβέρνηση του Βελγίου, περιλαμβάνοντας στα σχέδιά της και την Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, οι τουρίστες που θα επιστρέφουν στο Βέλγιο από τη χώρα μας, θα υποβάλλονται σε τεστ και θα μπαίνουν σε καθεστώς καραντίνας, έως ότου εκτιμηθεί η κατάστασή τους. Στόχος είναι η ελαχιστοποίηση πιθανής έξαρσης κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού εξαιτίας της επιστροφής των τουριστών στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Οι βελγικές αρχές ανακοίνωσαν λίστα με «πράσινες», «πορτοκαλί» και «κόκκινες» χώρες.

Οι «πράσινες» χώρες, στις οποίες ανήκουν η Γερμανία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Λετονία, η Κροατία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σουηδία, η Ελβετία, το Λιχτενστάιν, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Βουλγαρία, η Τσεχία και η Σλοβενία, θεωρούνται ασφαλείς.

Η Ελλάδα, μαζί με την Κύπρο, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, συγκαταλέγονται στις «πορτοκαλί» χώρες, κάτι που σημαίνει ότι, όσοι επιστρέφουν στο Βέλγιο από αυτές, θα τους ζητείται να υποβάλλονται σε τεστ και θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναφορικά με το γεγονός ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην «πορτοκαλί λίστα», υπήρξε επικοινωνία των ελληνικών αρχών με το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται και νέα επαφή των δύο πλευρών. 

Η Ελλάδα έχει άρει τους περιορισμούς για όσους προέρχονται από το Βέλγιο από την 1η Ιουλίου, ενώ θεωρείται η κατ’ εξοχήν χώρα που διαχειρίστηκε με τον αρτιότερο τρόπο την κρίση της πανδημίας, εμφανίζοντας ελάχιστα κρούσματα και πολύ μικρό αριθμό θυμάτων, ειδικότερα σε σχέση με τις χώρες που έχουν συμπεριληφθεί στην «πράσινη λίστα» των Βέλγων.. 

Το Βέλγιο απαγορεύει στους πολίτες του να ταξιδεύουν στις χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη» λίστα, ήτοι τη Νορβηγία και τη Φινλανδία

Related Articles

Back to top button