ΚΟΣΜΟΣ

Το «ντου» των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο – Ντροπιαστικές εικόνες για την Δημοκρατία των ΗΠΑ

Στο χάος βυθίζονται οι ΗΠΑ μετά την άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να παραδεχθεί την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η συγκέντρωση χιλιάδων ρεπουμπλικανών έξω από το Καπιτώλιο και η εισβολή στο εμπληματικό κτίριο της Ουάσινγκτον.

Δεκάδες οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, με συνέπεια να διακοπεί η συνεδρίαση για την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος από το Κογκρέσο και να φυγαδευτούν οι βουλευτές.

Κάποιοι εξ’ αυτών εισήλθαν από την πίσω είσοδο δια της βίας. Παραβίασαν οδοφράγματα ασφαλείας περιμετρικά του Καπιτωλίου και ανέβηκαν στην κατασκευή που τοποθετήθηκε για την ορκωμοσία του Μπάιντεν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Ο αντιπρόεδρος Πενς φυγαδεύτηκε σε ασφαλή, αλλά άγνωστη τοποθεσία, ενώ η διαδικασία για την επικύρωση της νίκης Μπάϊντεν έχει διακοπεί. Αστυνομικός έβγαλε όπλο μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων. Ένας Ρεπουμπλικάνος βουλευτής πραγματοποίησε ανάρτηση, υποστηρίζοντας ότι «τα γεγονότα που εξελίσσονται είναι πραξικόπημα». Μέλη του Κογκρέσου δέχτηκαν οδηγίες να κρυφτούν κάτω από τα καθίσματά τους. Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον, Μίριελ Μπάουζερ, επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τοπική ώρα και ως τις 06.00 το πρωί της επομένης, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί: 

https://fb.watch/2RSlgmN8vK/

Related Articles

Back to top button