ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ λέει πως έχει στοιχεία για να αποδείξει ότι δεν ευθύνεται για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας

Το Ισραήλ έχει ήδη ενημερώσει αξιωματούχους του αμερικανικού στρατού για αυτές τις πληροφορίες ενόψει της επίσκεψης του Μπάιντεν

Το Ισραήλ θα δημοσιοποιήσει πρόσθετα στοιχεία για να αποδείξει ότι δεν ευθύνεται για την έκρηξη στο νοσοκομείο στη Γάζα που άφησε εκατοντάδες νεκρούς, δήλωσε το βράδυ της Τρίτης στο CNN ο Ισραηλινός αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κονρίκους.

Το Ισραήλ έχει ήδη δημοσιοποιήσει πλάνα που καταγράφηκε από ένα UAV στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, είπε ο Conricus, και σκοπεύουν να δημοσιοποιήσουν πρόσθετες πληροφορίες για μια συνομιλία που είχε υποκλαπεί μεταξύ Παλαιστίνιων μαχητών που καταλαβαίνουν ότι υπήρχε πύραυλος που δεν εκτοξεύτηκε σωστά.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων πρόσθεσε ότι οι IDF πέρασαν από τα δικά τους συστήματα για να επιβεβαιώσουν ότι δεν πυροβόλησαν σε αυτήν την τοποθεσία και ότι δεν υπήρξε καμία αστοχία από το Ισραήλ. 

Ο Κονρίκους είπε ότι μια έρευνα για την έκρηξη αποκάλυψε ότι η Ισλαμική Τζιχάντ είχε εκτοξεύσει ένα μπαράζ ρουκετών προς το βόρειο ή το κεντρικό Ισραήλ και τουλάχιστον ένας από αυτούς δεν εκτόξευσε σωστά, έπεσε στο έδαφος και εξερράγη.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων διέψευσε επίσης τους ισχυρισμούς ότι η έκρηξη θα μπορούσε να ήταν το αποτέλεσμα αναχαίτισης του Iron Dome που προκάλεσε την έκρηξη και την προσγείωση του πύραυλου, λέγοντας ότι αυτό “έχει επίσης διαψευσθεί κατηγορηματικά”. 

«Αυτό δεν ισχύει και δεν αναχαιτίζουμε ρουκέτες πάνω από τη Γάζα», δήλωσε o Κονρίκους.

Το Ισραήλ έχει ήδη ενημερώσει αξιωματούχους του αμερικανικού στρατού για αυτές τις πληροφορίες ενόψει της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ την Τετάρτη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του IDF.

Related Articles

Back to top button