ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ διέγραψε το βίντεο με τους ισχυρισμούς ότι ο πύραυλος στο νοσοκομείο, έφυγε από την Γάζα

Οι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκουν στο κράτος του Ισραήλ και στον Ισραηλινό πρεσβευτή στις ΗΠΑ φαίνεται να έχουν διαγράψει ένα βίντεο όπου γινόταν ισχυρισμός, ότι η ρουκέτα που προκάλεσε τη φονική έκρηξη στο αραβικό νοσοκομείο al-Ahli στην πόλη της Γάζας, εκτοξεύθηκε από το εσωτερικό της Γάζας

Το βίντεο έδειχνε ένα μπαράζ ρουκετών να εκτοξεύονται, με μία να φαίνεται να βγαίνει εκτός πορείας με καθοδική τροχιά, ακολουθούμενη από τη λάμψη μιας προφανώς έκρηξης.

Και οι δύο λογαριασμοί επεξεργάστηκαν τις αναρτήσεις τους αφού ο Aric Toler, δημοσιογράφος της ομάδας οπτικών ερευνών των New York Times, αμφισβήτησε με επιχειρήματα τις χρονικές στιγμές στο βίντεο.

Αυτές οι χρονοσφραγίδες έδειχναν ότι το βίντεο καταγράφηκε τουλάχιστον 40 λεπτά μετά την πρώτη δημόσια αναφορά για την έκρηξη στο νοσοκομείο, δήλωσε ο Toler.

Δεν ήταν σαφές αν το βίντεο αφαιρέθηκε από τους ισραηλινούς λογαριασμούς στο Χ, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter, ως αποτέλεσμα της ανάλυσης του Toler.

Και οι δύο ισραηλινοί λογαριασμοί διατήρησαν το αρχικό κείμενο στις αναρτήσεις τους μετά την επεξεργασία, η οποία επανέλαβε την προηγούμενη δήλωση του ισραηλινού στρατού ότι το χτύπημα στο νοσοκομείο ήταν το αποτέλεσμα ενός εκτός πορείας πυραύλου που εκτοξεύτηκε από την ομάδα Ισλαμική Τζιχάντ.

Related Articles

Back to top button