ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε κυβέρνηση εθνικής ενότητας – «Η Χαμάς χειρότερη και από το ISIS»

«Βάλαμε στην άκρη τις διαφορές μας για να πολεμήσουμε έναν εχθρό χειρότερο και από το ISIS», είπε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο διάγγελμά του, ανακοινώνοντας την κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Ισραήλ, το Πολεμικό Συμβούλιο που θα αντιμετωπίσει τη Χαμάς.

Στο διάγγελμά του προς τον λαό του Ισραήλ το βράδυ της Τετάρτης (11.10.2023), στο πλευρό των Μπένι Γκαντζ και Γιόαβ Γκάλαντ, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου τόνισε ότι «αφήσαμε όλες τις άλλες έγνοιες μας στην άκρη, γιατί η ισορροπία στη χώρα μας κρέμεται από μια κλωστή», εξηγώντας τη σημασία του πολέμου κατά της Χαμάς.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, δήλωσε ότι το Ισραήλ «είχε να βιώσει τέτοια βαρβαρότητα από το Ολοκαύτωμα». Από τη μεριά του, ο αρχηγός του κόμματος Εθνικής Ενότητας, Μπένι Γκαντζ, δήλωσε ότι «στεκόμαστε εδώ ώμο με ώμο για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Λαέ του Ισραήλ, αφοσιωνόμαστε στον κοινό στόχο».

«Θα τελειώσουμε τη Χαμάς, όπως τελειώσαμε και το ISIS. Ο λαός του Ισραήλ είναι ενωμένος, όπως και η κυβέρνησή του. Κάθε μέλος της Χαμάς πρέπει να θεωρείται νεκρό», είπε μεταξύ άλλων ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τονίζοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για αποκεφαλισμούς ανθρώπων από τη Χαμάς και ότι έκαιγαν ζωντανούς άμαχους.

«Όπως οι άνθρωποι από αριστερά και δεξιά, από την πόλη και το χωριό, βγαίνουν για να πολεμήσουν, οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα λαμβάνονται επίσης από άτομα από διαφορετικά στρατόπεδα. Τώρα, είμαστε όλοι ένα στρατόπεδο – το στρατόπεδο του λαού του Ισραήλ», είπε από τη μεριά του ο Μπένι Γκαντζ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Ισραήλ ή αλλιώς το Πολεμικό Συμβούλιο, όπως θα λέγεται, θα έχει ως ηγέτες τους Μπέντζαμιν ΝετανιάχουΓιόαβ Γκάλαντ και Μπένι Γκαντζ. Το κόμμα του Γκαντζ θα έχει 5 υπουργούς άνευ χαρτοφυλακίου στην κυβέρνηση και δεν θα προωθηθεί κανένα άλλο ζήτημα προς συζήτηση ή ψήφιση, παρά μόνο όσα αφορούν τον πόλεμο κατά της Χαμάς.

Όσα έγιναν στο πεδίο της μάχης

Με τον φόβο ο πόλεμος να «ανοίξει» σε δύο μέτωπα, το Ισραήλ πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές το βράδυ της Τετάρτης στη Λωρίδα της Γάζας, συνεχίζοντας την αντεπίθεσή του κατά της Χαμάς, μετά την αρχική επίθεση των ισλαμιστών που τραυμάτισαν και σκότωσαν χιλιάδες ανθρώπους το Σάββατο.

Παράλληλα, το Ισραήλ δηλώνει «έτοιμο» για χερσαία επίθεση προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Η αντεπίθεση του Ισραήλ ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή, αμέσως μετά την ομοβροντία των ρουκετών από τη Χαμάς στα νότια της χώρας, που σηματοδότησε την έναρξη ενός πολέμου που κρατάει εδώ και 5 ημέρες με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες αλλά και εκατοντάδες ομήρους στα χέρια των ισλαμιστών.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες το βράδυ της Τετάρτης, στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 1.200 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 3,418, στη Λωρίδα της Γάζας έχουν καταγραφεί 1.100 νεκροί και 5.339 τραυματίες ενώ στη Δυτική Όχθη γίνεται λόγος για 28 νεκρούς και 150 τραυματίες ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, 5 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο.

Αυτά τα νούμερα αφορούν μόνο τους αμάχους, καθώς η Χαμάς μετράει μέχρι στιγμής απώλειες 1.500 στρατιωτών στο Ισραήλ ενώ παράλληλα η Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε ότι έχει χάσει 189 στρατιώτες της και έχει ενημερώσει τις οικογένειες 60 ομήρων της Χαμάς.

Related Articles

Back to top button