ΚΟΣΜΟΣ

Το ΙΚΕΑ θα πληρώσει 46 εκατ. σε γονείς που έχασαν το παιδί τους από πτώση συρταριέρας

Ο σουηδέζικος κολοσσός επίπλων ΙΚΕΑ καλείται να πληρώσει το ποσό των 46 εκατ. δολαρίων ως αποζημίωση σε γονείς που έχασαν το παιδί τους, όταν το πλάκωσε συρταριέρα που η οικογένεια είχε αγοράσει από κατάστημα της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2017, ο δίχρονος τότε Jozef Dudek βρήκε μαρτυρικό θάνατο στο σπίτι της οικογένειάς του στην Καλιφόρνια όταν τον καταπλάκωσε συρταριέρα και του προκάλεσε ασφυξία, η οποία ήταν αγορασμένη από τη γνωστή επιχείρηση. 

Το συγκεκριμένο έπιπλο, που ζυγίζει 32 κιλά, είχε ανακληθεί από την εταιρεία ένα χρόνο πριν από το τραγικό περιστατικό, καθώς σκοτώθηκαν ακόμη τρία παιδιά, χωρίς ωστόσο η οικογένεια να το γνωρίζει. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC, πρόκειται για το μεγαλύτερο περιστατικό θανάτου παιδιού από λάθος εγκατάσταση επίπλου στην ιστορία των ΗΠΑ. Οι γονείς του παιδιού σημείωσαν: «Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι ένα παιδί δύο ετών θα μπορούσε να αναποδογυρίσει μια συρταριέρα ύψους μόλις 30 εκατοστών, με αποτέλεσμα να το πλακώσει και να του προκαλέσει ασφυξία», ενώ δήλωσαν «συντετριμμένοι» από την απώλεια του γιου τους. 

«Λέμε την ιστορία μας δημόσια γιατί δεν θέλουμε να συμβεί αυτό σε καμία άλλη οικογένεια», πρόσθεσαν ενώ ανέφεραν ότι λίγο μετά τον θάνατο του γιου τους έμαθαν ότι η εν λόγω συρταριέρα ήταν ασταθής από τη «μαμά» της, δηλαδή ήδη από τον σχεδιασμό της.

Related Articles

Back to top button
Close
Close