ΚΟΣΜΟΣ

Τιτανικός: Η ‘Σανίδα’ που έσωσε την Ρόουζ πωλήθηκε σε δημοπρασία με αστρονομικό ποσό

Το κομμάτι ξύλου που έσωσε την Κέιτ Γουίνσλετ στο φινάλε του Τιτανικού, μετά το θρυλικό ναυάγιο πωλήθηκε σε δημοπρασία για 718.750 δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ ένα άλλο κινηματογραφικό….κειμήλιο, το μαστίγιο του Iντιάνα Τζόουνς

Μια πλάκα ξύλου αξιοσημείωτη στην ιστορία του κινηματογράφου μόλις πουλήθηκε για σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια. Η Heritage Auctions ανακοίνωσε τη Δευτέρα (25/3) ότι η πρόσφατη δημοπρασία Treasures From Planet Hollywood συγκέντρωσε συνολικά 15,68 εκατομμύρια δολάρια.

Τα κινηματογραφικά εκθέματα που πωλήθηκαν στη δημοπρασία περιελάμβαναν το μαστίγιο του Harrison Ford από τον Indiana Jones του 1984 και το Temple of Doom, το τσεκούρι που χρησιμοποίησε ο Jack Nicholson στην ταινία Λάμψη της δεκαετίας του 1980 και κυρίως, το κομμάτι ξύλου από την επένδυση των τοιχωμάτων του Τιτανικού όπου είχαν κρεμαστεί οι Λεονάρντο ντι Κάπριο και Κέιτ Γουίνσλετ στην τελευταία σκηνή του Τιτανικού του 1997.

Αν και το αντικείμενο αναφέρεται συνήθως ως «αιωρούμενη πόρτα» από τους φαν της ταινίας, το αντικείμενο είναι στην πραγματικότητα «μέρος του πλαισίου της πόρτας ακριβώς πάνω από την είσοδο του σαλονιού πρώτης κατηγορίας [του πλοίου]», σύμφωνα με τη δημοπρασία.

Το εμβληματικό σκηνικό πουλήθηκε για 718.750 δολάρια στη δημοπρασία και ήταν το αντικείμενο με τις υψηλότερες πωλήσεις της δημοπρασίας, ανάμεσα στα 16 συνολικά σκηνικά που πουλήθηκαν για περισσότερα από 100.000 δολάρια. Δεν ήταν το μοναδικό σκηνικό από την ταινία Τιτανικός του Τζέιμς Κάμερον που διατέθηκε στη δημοπρασία — ένα πρωτότυπο του ίδιου κομματιού ξύλου πωλήθηκε για 125.000 δολάρια, ενώ ο τροχός που χρησιμοποιήθηκε για το σκάφος στην ταινία πωλήθηκε για 200.000 δολάρια.

Το φόρεμα της Γουίνσλετ, το οποίο η 48χρονη σήμερα ηθοποιός εμφανίζεται να φοράει στην τελευταία σκηνή του Τιτανικού, καθώς ο χαρακτήρας της Ρόουζ και ο χαρακτήρας του Ντι Κάπριο, Τζακ βυθίζονται στο νερό, πωλήθηκε για 118.750 δολάρια, ενώ ένας τηλεγραφικός στύλος που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία πωλήθηκε για 81.250 δολάρια ανά κυκλοφορία. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στον ιστότοπο της Heritage Auctions αναφέρουν ότι η πλάκα από ξύλο «βασίζεται στο πιο διάσημο πλήρες κομμάτι συντριμμιών που διασώθηκε από» την πραγματική βύθιση του Τιτανικού RMS τον Απρίλιο του 1912.

Το ξύλινο στήριγμα που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία ήταν εδώ και καιρό αντικείμενο συζήτησης από τους θαυμαστές για το αν οι χαρακτήρες του Ντι Κάπριο και της Γουίνσλετ θα μπορούσαν να είχαν παραμείνει και οι δύο στην επιφάνεια της πλάκας του ξύλου. Ο Τζακ παγώνει μέχρι θανάτου στον Ατλαντικό Ωκεανό αφού αυτός και η Ρόουζ ξεφύγουν από το βυθιζόμενο υπερωκεάνιο και διαπιστώνουν ότι μόνο ένας από αυτούς μπορεί να χωρέσει πάνω στο συντρίμμι.

«Ο Τζακ μπορεί να είχε ζήσει, αλλά υπάρχουν πολλές μεταβλητές», είπε ο Κάμερον, 69 ετών, στο National Geographic’s Titanic: 25 Years Later with James Cameron, που προβλήθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 και προσπάθησε να προσδιορίσει επιστημονικά αν το ξύλο θα μπορούσε να κρατήσει και τους δύο χαρακτήρες. «Νομίζω ότι η σκέψη του ήταν: «Δεν θα κάνω κάτι που θα την έβαζε σε κίνδυνο».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button