ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τετάρτη στην Γερμανία οι κρίσιμες διαβουλεύσεις Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών

  • Την Παρασκευή οι Σοσιαλδημοκράτες θα αποφασίσουν αν θα δώσουν το πράσινο φως  στην έναρξη διερευνητικών συνομιλιών ή όχι με το κόμμα της Μέρκελ – Οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν επισημάνει πως δεν πηγαίνουν σε αυτές τις συνομιλίες με «κόκκινες γραμμές» ωστόσο έθεσαν έντεκα κεντρικά ζητήματα

 

ADS

Δύο 24ωρα πριν τις διαβουλεύσεις των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για το σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ των γερμανικών κομμάτων.

Aπό την πλευρά του, ο λαλίστατος Χριστιανοδημοκράτης, Γενς Σπαν, μέλος του προεδρείου του CDU, δήλωσε πως σε περίπτωση που το CDU δεν καταλήξει με το SPD, θα κυβερνήσει μόνο του.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Bild, ο Σπαν υποστήριξε πως, αν το CDU δεν καταφέρει να συνεννοηθεί με το SPD θα προχωρήσει σε  κυβέρνηση μειοψηφίας.

Χτες το απόγευμα συνεδρίασε το προεδρείο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) για να δει πως θα χειριστεί τους Σοσιαλδημοκράτες.

Σκοπός της συνεδρίασης του προεδρείου του CDU ήταν να διασαφηνιστεί η γραμμή που θα ακολουθηθεί για τις διαβουλεύσεις με τους Σοσιαλδημοκράτες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Από την πλευρά τους, οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν επισημάνει πως δεν πηγαίνουν σε αυτές τις συνομιλίες με «κόκκινες γραμμές» ωστόσο έθεσαν έντεκα κεντρικά ζητήματα.

Ανάμεσα σε αυτά είναι επίμαχα θέματα όπως, το δικαίωμα της επανένωσης οικογενειών για πρόσφυγες,υψηλότερες συντάξεις για χαμηλοσυνταξιούχους, κατάργηση των ιδιωτικών ταμείων ασφάλισης,μεταρρυθμίσεις στην Ε.Ε και στην Ευρωζώνη.

Σε δηλώσεις του στην κυριακάτικη Bild, o νέος γ.γ του SPD,Γενς Κλινκμπάιν επισημαίνει ότι, μόνο αν η καγκελάριος κάνει μεθαύριο παραχωρήσεις, θα έχουν νόημα περαιτέρω διαβουλεύσεις.

Την ερχόμενη Παρασκευή, εξάλλου, το προεδρείο του SPD θα αποφασίσει αν θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη διερευνητικών συνομιλιών με το CDU ή όχι.

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker