ΚΟΣΜΟΣ

Την πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα: Βασανιστήρια με αλάτι στις φυλακές για τη βάναυση μητριά που σκότωσε τον Άρθρουρ

Η μητριά στη Βρετανία που κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία του 6χρονου Άρθουρ Χιουγκς υποβλήθηκε σε «δηλητηρίαση με αλάτι» στη φυλακή, όπως ισχυρίζονται πρώην συγκρατούμενοί της.

Η Έμα Ταστιν, 32 ετών, φυλακίστηκε ισόβια με ελάχιστη ποινή 29 ετών την Παρασκευή, ενώ ο πατέρας του Άρθουρ, Τόμας Χιουγκς, 29 ετών, φυλακίστηκε για 21 χρόνια μετά την καταδίκη του για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Βάναυσα βασανιστήρια

Ο Άρθουρ υπέστη εγκεφαλική βλάβη όταν δέχθηκε επίθεση από την Τάστιν στο διάδρομο του σπιτιού της στο Σόλιχαλ τον Ιούνιο του 2020. Το ζευγάρι υπέβαλε τον Άρθουρ σε μια σε βάναυσα βασανιστήρια τις εβδομάδες που προηγήθηκαν του θανάτου του, δηλητηριάζοντάς τον με αλάτι και αφήνοντάς τον να λιμοκτονήσει.

Όπως μεταδίδει η metro.co.uk, κάποιοι από τους συγκρατούμενους της βάναυσης μητριάς, έριξαν υπερβολικό αλάτι στα γεύματά της αφού έμαθαν για τα εγκλήματά της, ένα βασανιστήριο δηλαδή αντίστοιχο με αυτό στο οποίο υπέβαλε η Τάστιν τον Άρθρουρ. Η Ελέν Πρίτσαρντ, πρώην συγκρατούμενη της Τάστιν για έξι εβδομάδες, δήλωσε στη Sunday Mirror: «Μερικά από τα πράγματα που κάναμε ήταν σκληρά – αλλά εκείνη ήταν πιο σκληρή με τον Άρθρουρ, οπότε της άξιζε».

Η Πρίτσαρντ, ισχυρίζεται ότι η Τάστιν «δεν αναφέρθηκε ποτέ» στον θάνατο του Άρθουρ ενώ μοιραζόταν το ίδιο κελί μαζί της και έλεγε στους συγκρατούμενους ότι κρατούνταν στη φυλακή λόγω της «παραμέλησης» του παιδιού. «Μια μέρα επέστρεψε από απολογία και ήταν αναστατωμένη, οπότε τη ρώτησα “Τι συμβαίνει;”. Είπε: “Δεν με κοίταξε, ο Τομ δεν με κοίταξε ποτέ”», είπε η πρώην συγκρατούμενη της Τάστιν.

Η ίδια ανέφερε πως αφότου ανακάλυψε την αλήθεια για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε η Τάστιν, την προπηλάκισε στο κελί τους και στη συνέχεια κάλεσε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Η Τάστιν μεταφέρθηκε σε διαφορετικό κελί, αλλά η Έλεν λέει ότι οι κρατούμενοι πρόσθεσαν υπερβολικό αλάτι στα γεύματά της αφού έμαθαν πώς δηλητηρίασε τον Άρθρουρ.

Μετά τη δίκη της Τάστιν και του Χιουζ, υπήρξαν εκκλήσεις για επανεξέταση των ποινών τους, με ορισμένους να λένε ότι το ζευγάρι θα έπρεπε να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα (AGO) επιβεβαίωσε ότι οι ποινές τους πρόκειται να επανεξεταστούν και ο παππούς του Άρθουρ, Πίτερ Χάλκροου, 61 ετών, ζήτησε το ζευγάρι να φυλακιστεί επ’ αόριστον.

Θα γίνει επίσης επανεξέταση των συνθηκών που οδήγησαν στο θάνατο του Άρθουρ, αφού προέκυψε ότι το αγόρι είχε δει κοινωνικούς λειτουργούς δύο μήνες πριν πεθάνει.

Related Articles

Back to top button