ΚΟΣΜΟΣ

Θρήνος στην Ουκρανία για τον θάνατο του 47χρονου χορευτή που σκοτώθηκε σε μάχη

Τιμήθηκε σε τελετή στην Εθνική Όπερα της Ουκρανίας – Η Εθνική Όπερα χαρακτήρισε «θαρραλέο ρομαντικό» και γενναίο μαχητή τον Ολεξάντρ Σαποβάλ

Ένας διακεκριμένος Ουκρανός χορευτήςμπαλέτου, ο οποίος αυτή την εβδομάδα έχασε τη ζωή του πολεμώντας στην πρώτη γραμμή εναντίον των ρωσικών δυνάμεων που έχουν εισβάλει στη χώρα του, τιμήθηκε σε τελετή στην Εθνική Όπερα της Ουκρανίας.

Η Εθνική Όπερα χαρακτήρισε «θαρραλέο ρομαντικό» και γενναίο μαχητή τον Ολεξάντρ Σαποβάλ, ο οποίος στις 12 Σεπτεμβρίου σκοτώθηκε από την έκρηξη ρωσικού όλμου στην ανατολική Ουκρανία.


Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στη τελετή ήταν στρατιώτες από την μονάδα του Σαποβάλ και μέλη της καλλιτεχνικής κοινότητας του Κιέβου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στον προθάλαμο του κτιρίου της Όπερας για να αποθέσουν λουλούδια στο φέρετρό του προτού αυτό τυλιχθεί με την εθνική σημαία της Ουκρανίας.

Ο 47χρονος Σαποβάλ, είχε αποσυρθεί από μια μακρόχρονη καριέρα ως χορευτής της Εθνικής Όπερας τον περασμένο χρόνο και είχε αρχίσει να διδάσει στο Κίεβο προτού ενταχθεί στις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας του για την υπεράσπιση της ουκρανικής πρωτεύουσας μετά την ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

Αργότερα πήγε να πολεμήσει στην περιφέρεια του Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, θέατρο μερικών από τις σφοδρότερες μάχες στη διάρκεια του πολέμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Articles

Back to top button