ΚΟΣΜΟΣ

Τερματισμός στις διασωστικές προσπάθειες σε χρυσωρυχείο στη Ρωσία, με κίνδυνο νέας κατάρρευσης

Υπό τον φόβο νέας κατάρρευσης σταμάτησαν προσωρινά οι περισσότερες προσπάθειες διάσωσης στο χρυσωρυχείο της περιφέρειας Αμούρ στη Ρωσία που έχουν εγκλωβιστεί 13 άνθρωποι όπως έκανε σήμερα γνωστό το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το χρυσωρυχείο αυτό, που ονομάζεται «Pionnier», βρίσκεται σε μια σχετικά απομακρυσμένη περιοχή στο ανατολικό άκρο της Ρωσίας και είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας.

Βρίσκεται στην περιφέρεια Αμούρ, η οποία συνορεύει με την Κίνα και είναι σε απόσταση περίπου 5.300 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας.

Σε ανακοίνωσή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών αναφέρει ότι συνεργεία θα εξετάσουν τα υδάτινα αποθέματα που εντοπίστηκαν στον πάτο τεσσάρων πηγαδιών.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να αποκτήσουμε ολοκληρωμένη εικόνα για το βάθος του χρυσωρυχείου και να λάβουμε απόφαση για περαιτέρω εργασίες», προστίθεται.

Νωρίτερα, το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι το χρυσωρυχείο είχε προφανώς πλημμυρίσει, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 18 Μαρτίου και είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό αυτών των 13 εργατών που ειδικεύονται στη διάνοιξη σηράγγων σε βάθος περίπου 125 μέτρων.

Τα ατυχήματα σε ορυχεία στη Ρωσία είναι συχνά και πολλές φορές συνδέονται με τη χαλαρή εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας, την κακή διαχείριση, τη διαφθορά ή τον παρωχημένο εξοπλισμό.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button