ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Τουλάχιστον 25.000 άμαχοι μετακινούνται προς την Τουρκία από την Ιντλίμπ σε 2 ημέρες

Τουλάχιστον 25.000 άμαχοι εγκατέλειψαν την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και μετακινήθηκαν προς την Τουρκία, τις τελευταίες δύο ημέρες, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, την ώρα που συριακές και ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τους βομβαρδισμούς.

Την Πέμπτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι 50.000 άμαχοι είχαν αναχωρήσει από την Ιντλίμπ για τα σύνορα Συρίας- Τουρκίας. Την Παρασκευή, μια μεγάλη ουρά αυτοκινήτων υπήρχε στον δρόμο που οδηγούσε προς την τουρκική μεθόριο. Το πρακτορείο Anadolu διευκρίνισε ότι οι 25.000 άμαχοι δεν περιλαμβάνονται στους 50.000 που είχε αναφερθεί ο Ερντογάν.

Συρία: Δεκάδες παραβιάσεις της εκεχειρίας

Στο μεταξύ, η Ρωσία ανέφερε ότι κατέγραψε 61 παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Συρία, το τελευταίο 24ωρο, ενώ οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι κατέγραψαν 53 παραβιάσεις.


«Η ρωσική πλευρά στην κοινή Επιτροπή Ρωσίας-Τουρκίας για την καταγραφή παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός κατέγραψε 61 περιπτώσεις πυροβολισμών σε επαρχίες της Συρίας, 25 στο Ιντλίμπ, 16 στη Λατάκια, 11 στο Χαλέπι και 9 στην Χάμα. Η τουρκική πλευρά ανέφερε 53 περιπτώσεις πυροβολισμών σε συριακές επαρχίες, 38 στο Ιντλίμπ, 12 στην Λατάκια, 2 στην Χάμα και 1 στο Χαλέπι», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Related Articles

Back to top button