ΚΟΣΜΟΣ

Σύννεφο «ιπτάμενος δίσκος» σκέπασε την Προύσα – Μαγικές εικόνες από Τουρκία

Μαγνήτισε τα βλέμματα το σύννεφο που σκέπασε την Προύσα. Εντυπωσιακές εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Ήταν το πρωί της Πέμπτης που οι εικόνες από ένα σύννεφο με τη μορφή «ιπτάμενου δίσκου» άρχισαν να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Η εικόνα από το εντυπωσιακό σύννεφο στην Προύσα της Τουρκίας ήταν άκρως μαγευτική. Οι πολίτες, μαγεμένοι από τις εικόνες, απαθανάτισαν με τις φωτογραφικές μηχανές και τα κινητά τους τις εντυπωσιακές εικόνες. Δεν ήταν μάλιστα εκείνοι που άρχισαν να παρομοιάζουν το σύννεφο με UFO.

Εκατοντάδες φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του κόσμου αφού κοινοποιήθηκαν από πολίτες μέσα από τους λογαριασμούς τους στα social media.  Το εντυπωσιακό σύννεφο, το οποίο έγινε ορατό στις περιοχές Kestel, Gursu, Yildirim, Osmangazi και Nilufer στην Προύσα, παρέμεινε για μία ώρα.

Η εξήγηση για το εντυπωσιακό φαινόμενο

Τα σχήματα των νεφών, σύμφωνα με πληροφορίες που κοινοποιήθηκαν στον ιστότοπο της Γενικής Διεύθυνσης Μετεωρολογίας, σχηματίζονται λόγω των διακυμάνσεων του ανέμου που προκλήθηκαν από την ταχύτητα. Το σύννεφο με τον συγκεκριμένο σχηματισμό, όπως ανέφεραν οι ειδικοί, ήταν πολύ σπάνιο.

Το φακοειδές σύννεφο είναι ένα στατικό με σχήμα φακού νέφος που σχηματίζεται συνήθως σε μεγάλο ύψος, συνήθως ευθυγραμμισμένο κάθετα στην κατεύθυνση του ανέμου. Χωρίζεται σε κατηγορίες ανάλογα με το ύψος σε φακοειδείς στάσιμους υψισωρείτες (ACSL), φακοειδείς στάσιμους στρωματοσωρείτες (SCSL) και φακοειδείς στάσιμους θύσανους (CCSL).

Μετά από τον συγκεκριμένο σχηματισμό των συννέφων, όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος, περίμεναν να βρέξει στην Προύσα. Μερικές φορές ένα σύννεφο ιόντων, όπως σημείωσε, εμφανίζεται λίγο πριν από σεισμό. Παρόμοια σύννεφα είχαν σχηματιστεί στον ουρανό και στον σεισμό του 1999.

Related Articles

Back to top button