ΚΟΣΜΟΣ

Συνετρίβη μαχητικό Eurofighter στη Σικελία – Σώθηκε ο πιλότος

Ένα μαχητικό Eurofighter εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στη Σικελία και συνετρίβη με τον πιλότο να είναι ζωντανός. 

Όπως μεταδίδει η La Repubblica ένα μαχητικό Eurofighter από την 37η πτέρυγα, που σταθμεύει στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τράπανι Μπίργκι, συνετρίβη πέντε μίλια από τη βάση ενώ ξεκινούσε τη διαδικασία προσέγγισης για να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Τράπανι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πιλότος έχεο σωθεί.

Πρόκειται για στρατιωτικό αεροσκάφος Eurofighter Typhoon, ένα μονοθέσιο μαχητικό αναχαίτισης πολλαπλών ρόλων το οποίο συνετρίβη στις εκβολές του ποταμού Μπίργκι κοντά στο τουριστικό κέντρο Rocche Draele.

Ο συναγερμός σήμανε στις 7 ώρα Ελλάδας όπου το αεροδρόμιο του Τράπανι έκλεισε για τις πτήσεις για επιβατικά αεροσκάφη. Μάλιστα η πτήση Dat από την Pantelleria, η οποία επρόκειτο να προσγειωθεί στο Μπίργκι μετά τις 7 το απόγευμα, κατευθύνθηκε Παλέρμο.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο του τμήματος 82 Σαρ για να συντονίσει τις έρευνες από ψηλά, ενώ στο σημείο της συντριβής έσπευσαν άμεσα πυροσβέστες, ασθενοφόρα και άλλα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Η επιχείρηση διάσωσης ήταν δύσκολη, καθώς φλόγες είχαν τυλίξει τα υπολείμματα του αεροσκάφους. Για κάποιες στιγμές υπήρχαν φόβοι για τη ζωή του πιλότου και ότι δεν είχε καταφέρει να πηδήξει από το αεροσκάφος. Τελικά ο πιλότος βρέθηκε σώος, ενώ κανένας πολίτης που ήταν στην περιοχή δεν τραυματίστηκε.

Οι ιταλικές αρχές περιμένουν να μιλήσουν με τον πιλότο προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια του ατυχήματος.  

Related Articles

Back to top button