ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν: Aποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών

«Εργαζόμαστε για να επιλύσουμε τις πιο σοβαρές κρίσεις».

Ολοκληρώθηκαν έπειτα από μία ώρα και ένα τέταρτο οι συνομιλίες Ερντογάν – Πούτιν στη Μόσχα, στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Εργαζόμαστε για να επιλύσουμε τις πιο σοβαρές κρίσεις, πρώτα απ΄όλα το συριακό», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, την ώρα που καλωσόριζε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να επισημάνω ότι οι στρατιωτικές και ειδικές μας δυνάμεις κατάφεραν να έχουν στενή επαφή», πρόσθεσε ο ισχυρός άντρας της Ρωσίας.

Τον Σουλτάνο του Βοσπόρου συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Οικονομίας, Άμυνας, Συγκοινωνιών, Ενέργειας, Γεωργίας, Πολιτισμού και ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο πολιτικών αντρών θα συζητηθεί η κρίση στη Συρία, ωστόσο οι δυο ηγέτες δεν θα περιοριστούν μόνο στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Είναι η τέταρτη φορά που συναντώνται Ερντογάν – Πούτιν σε διάστημα επτά μηνών και μάλιστα την ώρα που συνεδριάζουν οι ηγέτες της Ε. Ε στις Βρυξέλλες.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν και για οικονομικά θέματα.

Η Τουρκία έχει αποδυναμωθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου και γι΄αυτό «ποντάρει» στην άρση των εμπορικών περιορισμών που επέβαλε η Ρωσία στις εισαγωγές τουρκικών αγροτικών προϊόντων μετά την κατάρριψη του «Σουχόι».

Related Articles

Back to top button
Close
Close