ΚΟΣΜΟΣ

Συλλήψεις 249 «γκιουλενιστών» υπαλλήλων του τουρκικού ΥΠΕΞ

Εντάλματα σύλληψης για 249 υπόπτους «γκιουλενιστές» σε 44 επαρχίες οι οποίοι είχαν προσληφθεί σε υπηρεσίες του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών από το 2010 έως και το 2013 εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας sozcu.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνελήφθησαν 106 άτομα μεταξύ αυτών και ο αδελφός του πρώην δημοσιογράφου της εφημερίδας Taraf, η οποία είχε κλείσει με διατάγματα λόγω φερόμενων σχέσεων με την FETÖ, Mehmet Baransu, καθώς επίσης ο γιος του στρατιωτικού, Mehmet Dişli, ο οποίος είναι αδελφός του πρώην βουλευτή του AKP, Şaban Dişli, και κατηγορείται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ 249 άτομα από τα 275 που είχαν εισέλθει στο υπουργείο Εξωτερικών το διάστημα 2010-2013 φέρονται να είχαν πάρει τις ερωτήσεις των εξετάσεων από μέλη της FETÖ. Τέλος υπογραμμίζεται στο ίδιο δημοσίευμα ότι ότι «τα εν λόγω άτομα χρησιμοποίησαν την ομιλία ενός Πρέσβη στις εξετάσεις του Υπουργείου, ο οποίος απολύθηκε από το δημόσιο με διατάγματα με την κατηγορία της συμμετοχής στην FETÖ».

Related Articles

Back to top button