ΚΟΣΜΟΣ

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών έξω από τον χώρο διεξαγωγής του τελικού της Eurovision

Η αστυνομία διέλυσε σήμερα ένα πλήθος φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το Malmö Arena, τον χώρο που διεξάγεται ο τελικός του διαγωνισμού μουσικής Eurovision, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι διαδηλωτές κυμάτισαν σημαίες στο ρυθμό συνθημάτων «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Κάποιοι φορούσαν παλαιστινιακή μαντίλα, ορισμένοι τυλιγμένοι στου πρόσωπο τους.

«Φαίνεται ότι έχουν την εξουσιοδότηση να είναι πιο επιθετικοί από το συνηθισμένο» είπε αναφερόμενη στην αστυνομία της πόλης στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάρα, μια 45χρονη κάτοικος του Μάλμε. «Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ αυτό».

Δείτε φωτογραφίες:

eurovision-diadilotes7
eurovision-diadilotes6
eurovision-diadilotes5
eurovision-diadilotes4
eurovision-diadilotes3
eurovision-diadilotes2
eurovision-diadilotes1

Η αστυνομία, η οποία επιβεβαίωσε ότι έκανε χρήση δακρυγόνων, προσπάθησε να απωθήσει τους διαδηλωτές πίσω σε μια πλατεία όπου υπήρχε άδεια να γίνει μια συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων. «Έριξαν δακρυγόνα στο πρόσωπό μου, με έσπρωξαν» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάρα Μπο, 26 ετών, δείχνοντας τα κατακόκκινα μάτια της.

Η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ ήταν ανάμεσά τους αλλά έμεινε μακριά από τις συγκρούσεις. Αυτή και μέλη της οργάνωσης της κάθισαν κάτω σε κύκλο, περικυκλωμένοι από αστυνομικούς.

Το απόγευμα, περίπου 5.000 άνθρωποι έκαναν ειρηνική πορεία στην πόλη, όπου ζει η πλειονότητα του πληθυσμού της Σουηδίας, παλαιστινιακής καταγωγής, για να διαμαρτυρηθούν για τη συμμετοχή του Ισραήλ στον μουσικό διαγωνισμό.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button