ΚΟΣΜΟΣ

Στο Ισραήλ ξανά ο Μπλίνκεν – «Ναι» από τη Χαμάς σε προτεινόμενη συμφωνία εκεχειρίας

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί έπληξαν μια αποθήκη στην Deir el-Balah και ένα σπίτι στη Ράφα, όπου διέμεναν εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλούς.

Η Χαμάς απάντησε επισήμως «θετικά» στο πλαίσιο της πρότασης για την τελευταία εκεχειρία στον πόλεμο της Γάζας, αλλά το Κατάρ και οι ΗΠΑ λένε ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα πάρει χρόνο.

Ο ΟΗΕ λέει ότι πρέπει να γίνει «ό,τι είναι δυνατόν» για να αποφευχθεί μια πλήρους κλίμακας ισραηλινή επίθεση στη Ράφα, η οποία, όπως λέει, θα μπορούσε να οδηγήσει σε «μεγάλης κλίμακας» απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής βρέθηκε την Τρίτη στο Ισραήλ και δήλωσε πως θα μεταφέρει την πρεσβεία της χώρας του στην Ιερουσαλήμ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν φθάνει στο Ισραήλ για να συζητήσει την αντίδραση της Χαμάς στην προτεινόμενη συμφωνία εκεχειρίας και την ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, μετά από επισκέψεις στην Αίγυπτο και το Κατάρ.

Τουλάχιστον 27.585 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 66.978 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου. Ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ανέρχεται σε 1.139.

Ποιους θα συναντήσει σήμερα ο Άντονι Μπλίνκεν;

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τα ακόλουθα πρόσωπα για να συζητήσει την αντίδραση της Χαμάς στην προτεινόμενη συμφωνία εκεχειρίας:

  • τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου
  • τον αρχηγό του επιτελείου του ισραηλινού στρατού Herzi Halevi
  • τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant
  • τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ
  • τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς

Related Articles

Back to top button