ΚΟΣΜΟΣ

Στάση στην Κρήτη το αεροσκάφος του Μπλίνκεν πριν στην Τουρκία

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας βρέθηκε στη χώρα – Νωρίτερα είχε συναντήσει τον Χριστοδουλίδη στη Λευκωσία μετά την αναχώρηση από Τελ Αβίβ – Πέρασε από ελληνικό εναέριο χώρο, διότι η Τουρκία δεν επιτρέπει απευθείας πτήσεις από Κύπρο

Έκτακτη στάση στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην βάση της Σούδας στην Κρήτη έκανε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος κατά το πρόγραμμά του θα κατευθυνόταν στην Τουρκία μετά το ταξίδι του στο Ισραήλ.

Είχε προηγηθεί μία σειρά έκτακτων συναντήσεων, όπως αυτή με τον Μαχμούντ Αμπάς στη Δυτική Όχθη και η ολιγόλεπτη επίσκεψη στην Κύπρο όπου και συναντήθηκε με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο Άντονι Μπλίνκεν είχε αναλάβει το δύσκολο έργο να κατευνάσει την Άγκυρα, εξ ου και η προσθήκη της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμά του, για μία επίσκεψη στην Τουρκία η οποία είχε αρχικά διαψευστεί.

Έκτακτη στάση στην Κύπρο

Νωρίτερα, εκτάκτως για μία ολιγόλεπτη επίσκεψη στην Κύπρο βρέθηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερκών, Άντονι Μπλίνκεν σε μία ενδιάμεση στάση του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από το Ισραήλ στην Τουρκία.

Το αεροσκάφος του κ. Μπλίνκεν προσγειώθηκε στις 14:00 στο αεροδρόμιο Λάρνακας, στο οποίο τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.  Οι κ.κ. Μπλίνκεν και Χριστοδουλίδης συζήτησαν την κατάσταση στη Γάζα και την πρόταση της Κύπρου για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου βοήθειας προς τη Γάζα. Η συνάντηση κρατήθηκε μυστική για λόγους ασφαλείας.


Related Articles

Back to top button