ΚΟΣΜΟΣ

Σοκαριστικά βίντεο από την έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρου – Τρέχουν να σωθούν οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι έτρεξαν για να καλυφθούν καθώς το σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας κάλυψε τα πάντα ενώ οι διασώστες σπεύδουν στην πληγείσα περιοχή.

Εξερράγη το ηφαίστειο Σεμέρου στο νησί της Ιάβας στην Ινδονησία με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί στάχτη και να υψωθεί καπνός στον ουρανό, σε ύψος πολλών χιλιομέτρων, καλύπτοντας τα κοντινά χωριά και αναγκάζοντας τους κατοίκους των γύρω περιοχών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

ADS

Οι κάτοικοι έτρεξαν για να καλυφθούν καθώς το σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας κάλυψε τα πάντα ενώ οι διασώστες σπεύδουν στην πληγείσα περιοχή.

Το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Antara ανέφερε ότι μια πυκνή βροχή ηφαιστειακής τέφρας εξαφάνισε τον Ήλιο σε δύο τοπικές συνοικίες.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση στις αεροπορικές εταιρείες για ένα σύννεφο τέφρας που θα ανέβει έως και τα 15.000 μέτρα. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν υπάρχουν θύματα

Το ηφαίστειο, το οποίο υψώνεται 3.676 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είχε εκραγεί τον Ιανουάριο.

Το συμβουλευτικό κέντρο για την ηφαιστειακή τέφρα (VAAC) στο Ντάργουιν της Αυστραλίας είπε ότι η τέφρα φαίνεται να έχει φύγει από την κορυφή και να παρασύρεται νοτιοδυτικά.

https://twitter.com/festusbung/status/1467113538904674304?s=21

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button