ΚΟΣΜΟΣ

Ο Snowzilla παραλύει τη Νέα Υόρκη

Ο Snowzilla «χτυπά» τη Νέα Υόρκη

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε οχήματα και πεζούς εξήγγειλε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης – Πάνω από 10 νεκροί μέχρι αυτήν την ώρα λόγω ατυχημάτων από την κακοκαιρία – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έντεκα πολιτείες των ΗΠΑ – Πάνω από 5.500 ακυρώσεις πτήσεων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται έντεκα πολιτείες στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, που τις τελευταίες ώρες δέχεται το ανελέητο «σφυροκόπημα» της χιονοθύελλας με το παρατσούκλι «Snowzilla» (από την ταινία Godzilla) η οποία έφτασε στην περιοχή εχθές και έχει ήδη προκαλέσει πληθώρα προβλημάτων.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, η Καταιγίδα Τζόνας αναμένεται να προκαλέσει τις επόμενες ώρες συνθήκες χιονοθύελλας σ ολόκληρη την ανατολική ακτή της χώρας, με την εντονότερη χιονόπτωση να σημειώνεται αυτήν την ώρα αυτήν την ώρα στην πόλη της Νέας Υόρκης. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Telegraph, ο Δήμαρχος της πόλης εξήγγειλε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, προειδοποιώντας τους πολίτες ότι όποιος πολίτης βρεθεί να κυκλοφορεί μετά από μια συγκεκριμένη ώρα (10.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας) στους δρόμους τις πόλεις με το όχημά του, θα συλλαμβάνεται.

«Όλα τα οχήματα των πολιτών πρέπει να βρίσκονται εκτός των δρόμων. Λαέ της Νέας Υόρκης, αυτή είναι επίσημη προειδοποίηση. Αν είστε στους δρόμους επιστρέψτε σπίτι σας»,ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ο Bill de Blasio, σε μια συντονισμένη προσπάθεια του Δήμου να αποφύγει τυχόν ατυχήματα που θα ανεβάσουν τον τραγικό απολογισμό της κακοκαιρίας.

Οι μεγαλύτερες χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν δυτικά της Ουάσινγκτον, ωστόσο προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί και για περιοχές από το Αρκάνσας έως το Τενεσί και τον Κεντάκι, φτάνοντας ενδεχομένως ακόμα και μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Τουλάχιστον 10 άτομα έχουν χάσει μέχρι στιγμή τη ζωή τους από ατυχήματα που προκάλεσε η σφροδρή χιονοθύελλα, συμπεριλαμβανομένου ενός άτυχου άνδρα που έπαθε έμφραγμα καθώς φτιάριζε χιόνι στην αυλή του. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τους New York Times, πέντε θάνατοι εξαιτίας της κακοκαιρίας είχαν σημειωθεί έως χθες το βράδυ στη Βόρεια Καρολίνα, ένας στη Βιρτζίνια, ένας στο Κεντάκι και δύο στο Τενεσί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, τουλάχιστον 80 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από την κακοκαιρία ενώ η FlightAware αναφέρει πως οι πτήσεις που έχουν ακυρωθεί μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ αγγίζουν τις 5.500.

Ο μεγαλύτερος όγκος αυτών των ακυρώσεων εντοπίζονται στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης και της Ουάσινγκτον.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button