ΚΟΣΜΟΣ

Σκοτώθηκε ο μουσικός παραγωγός Flow La Movie, η γυναίκα και το παιδί του σε πτώση αεροσκάφους στην Δομινικανική Δημοκρατία

Νεκροί είναι τα  2 μέλη του πληρώματος και οι 7 επιβάτες, εκ των οποίων οι έξι ήταν Αμερικανοί πολίτες και ένας ήταν Δομινικανός

Ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη χθες Τετάρτη στο αεροδρόμιο Λας Αμέρικας, έξω από το Σάντο Ντομίνγκο, την πρωτεύουσα της Δομινικανής Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι εννέα άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε η εταιρεία που διαχειριζόταν το αεροπλάνο, η Helidosa Aviation Group.

Η Εθνική Αστυνομία της Δομινικανής Δημοκρατίας επιβεβαίωσε ότι νεκροί είναι τα 2 μέλη του πληρώματος και οι 7 επιβάτες, εκ των οποίων οι έξι ήταν Αμερικανοί πολίτες και ένας ήταν Δομινικανός.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν ο 38χρόνος Πορτορικανός μουσικός παραγωγός Jose A. Hernandez, πιο γνωστός ως “Flow La Movie”, καθώς και η 31χρονη σύζυγός του και το μόλις 4 ετών παιδί τους.

Ο Hernandez ήταν κυρίως γνωστός για το τραγούδι του «Te Bote».

Η πτήση ήταν καθ’ οδόν προς τη Φλόριντα από το διεθνές αεροδρόμιο La Isabela στη Δομινικανή Δημοκρατία όταν έκανε την αναγκαστική προσγείωση και συνετρίβη μόλις 15 λεπτά μετά την απογείωση.

Σύμφωνα με το δηλωτικό της πτήσης, που περιήλθε στην κατοχή δημοσιογράφων, ανάμεσα στα θύματα είναι δύο παιδιά 4 και 13 ετών. Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει με προορισμό το Ορλάντο, κατά το έγγραφο, αν και η Helidosa ανέφερε πως πέταγε προς Μαϊάμι.

Όπως γνωστοποίησε το αεροδρόμιο, το αεροσκάφος «απογειώθηκε στις 17:09 (σ.σ. τοπική ώρα· στις 23:09 ώρα Ελλάδας) από το διεθνές αεροδρόμιο Λα Ισαβέλα (βορειοδυτικά της πρωτεύουσας) και υπέστη βλάβη περί τις 17:25, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και προσπάθησε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο Λας Αμέρικας (νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας)», όμως συνετρίβη και «οι εννέα επιβαίνοντες σκοτώθηκαν κατά την πρόσκρουση».

Το αεροπλάνο έπεσε προτού μπορέσει να φθάσει στον διάδρομο. Μολαταύτα το αεροδρόμιο έκλεισε για περίπου δύο ώρες.

Related Articles

Back to top button