ΚΟΣΜΟΣ

Σικάγο: Πυροβολισμοί σε κηδεία με πολλούς τραυματίες

Η κηδεία αφορούσε άτομο που σκοτώθηκε σε ανάλογο περιστατικό

Συναγερμός στο Σικάγο το απόγευμα της Τρίτης (τοπική ώρα), καθώς πυροβολισμοί έπεσαν στη διάρκεια κηδείας, σε γειτονιά του Σικάγο. 

Αποτέλεσμα των πυροβολισμών, ήταν ο τραυματισμός τουλάχιστον 14 ατόμων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ορισμένοι εξ αυτών πήγαν μόνοι τους στα νοσοκομεία, ενώ άλλοι μεταφέρθηκαν από τα ασθενοφόρα που έσπευσαν στην περιοχή. 

Μάρτυρες ανέφεραν πως ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί, πριν δουν ανθρώπους να έχουν τραυματιστεί, ενώ η κατάσταση θύμισε «εμπόλεμη ζώνη». Οι αστυνομικοί έκαναν λόγο για «ενέδρα»που είχαν στήσει οι δράστες, οι οποίοι ξεκίνησαν να πυροβολούν στο τέλος της κηδείας. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κηδεία αφορούσε σε άτομο που έχασε τη ζωή του σε ανάλογο περιστατικό

Αρχικά, η πυροσβεστική υπηρεσία του Σικάγο ανέφερε πως 11 άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα σε νοσοκομεία της περιοχής, σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση. 

Η αστυνομία από την πλευρά της, έκανε λόγο για εννέα τραυματίες, ενώ αστυνομικοί και ερευνητές φέρονται να έχουν συλλέξει τουλάχιστον 62 κάλυκες από διάφορα σημεία του δρόμου.

Οι αρχές του Σικάγο ανέφεραν ότι οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν όταν κάποιος (ή κάποιοι) μέσα σε ένα μαύρο όχημα άνοιξε πυρ σε άτομα που παρευρίσκονταν σε κηδεία. Οι άνθρωποι αυτοί με τη σειρά τους πυροβόλησαν προς το όχημα, η πορεία του οποίου σταμάτησε λίγα μέτρα πιο κάτω. Οι επιβαίνοντες πρόλαβναν να βγουν έξω και να φύγουν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τον αριθμό των δραστών, ενώ έχει θέσει υπό κράτηση ένα άτομο που θεωρεί ύποπτο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται μια μέρα μετά τον τραυματισμό άνω των 20 ανθρώπων στη διάρκεια πυροβολισμών και μετά από ένα θανατηφόρο Σαββατοκύριακο στο οποίο πυροβολήθηκαν 63 άτομα και 12 εξ αυτών σκοτώθηκαν.

Related Articles

Back to top button
Close
Close