ΚΟΣΜΟΣ

Σευχέλλες: Από την «ανοσία της αγέλης» τώρα ανακοινώνουν έκρηξη κρουσμάτων

Νέα περιοστικά μέτρα στην πιο εμβολιασμένη χώρα του πλανήτη

Με τον τουρισμό να αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» εδώ και δεκαετίες στις Σευχέλλες, η «έκρηξη» κρουσμάτων Covid βάζει προσωρινά «φρένο» στα σχέδια της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες που θεωρούσε ότι ήταν ένα… βήμα πριν την «ανοσία της αγέλης». 

Η υπουργός Υγείας της νησιωτικής χώρας, Πέγκυ Βίντοτ χαρακτήρισε «κρίσιμη» την κατάσταση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την πορεία της πανδημίας ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα ενεργοποιούνται στην πιο εμβολιασμένη χώρα του πλανήτη.

Η νέα αυτή έξαρση της πανδημίας οδήγησε τις αρχές της αφρικάνικης χώρας να κλείσουν τα σχολεία και να ακυρώσουν τις αθλητικές δραστηριότητες για δύο εβδομάδες.

Επίσης, οι χώροι εστίασης και τα καταστήματα θα μειώσουν το ωράριο λειτουργίας τους τις επόμενες 14 ημέρες, ενώ ορισμένες συναθροίσεις θα απαγορευτούν πλήρως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πάνω από το 60% των κατοίκων έχει εμβλολιαστεί, ωστόσο, οι Σευχέλλεςεπαναφέρουν τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας εξαιτίας μίας νέας αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα. 

Οι επιστήμονες παρακολουθούν την κατάσταση στη νησιωτική χώρα εκφράζοντας την ανησυχίας 
τους για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Το νησιωτικό κράτος των 100 χιλιάδων κατοίκων κατέγραψε 500 νέα κρούσματα τις ημέρες 29 Απριλίου – 1 Μαΐου, έχοντας αυτή τη στιγμή τουλάχιστον χίλια κρούσματα εντός των συνόρων του.

Το ένα τρίτο των κρουσμάτων αποτελείται από ανθρώπους που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, με τους υπολοίπους να έχουν λάβει είτε μία δόση είτε να είναι ανεμβολίαστοι.

Επιπλέον, τα 4/5 των κρουσμάτων αποτελούνται από ντόπιους.

Με τον τουρισμό να είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων για τη νησιωτική χώρα, οι Σευχέλλεςξεκίνησαν να εμβολιάζουν τον πληθυσμό τους τον Ιανουάριο, χρησιμοποιώντας κυρίως το κινέζικο εμβόλιο της Sinopharm

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Bloomberg», μέχρι τα μέσα Απριλίου, το 60% των δόσεων που είχαν χορηγηθεί στους κατοίκους ήταν της Sinopharm, ενώ τα υπόλοιπα της AstraZeneca

Δοκιμές του συγκεκριμένου κινεζικού εμβολίου στην Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα«έδειξαν» αποτελεσματικότητα 79% και 86% αντίστοιχα.

Related Articles

Back to top button