ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με την γκάφα Μπάιντεν για την χερσαία επίθεση του Ισραήλ

Σε διευκρίνιση προχώρησε ο Λευκός Οίκος για να διορθώσει απάντηση του Τζο Μπάιντεν που αφορούσε στην αναμενόμενη χερσαία επίθεση του Ισραήλ διότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είχε ακούσει καλά την ερώτηση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν άκουσε καλά την ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν το Ισραήλ θα έπρεπε να καθυστερήσει την πιθανολογούμενη εισβολή στρατευμάτων του στη Γάζα μέχρι να απελευθερωθούν περισσότεροι όμηροι, απαντώντας «ναι», έσπευσε να διευκρινίσει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μιας και η απάντηση ερμηνεύτηκε ως παρότρυνση προς την ισραηλινή κυβέρνηση.

«Δεν άκουσε όλη την ερώτηση» ο πρόεδρος γιατί ήταν μακριά

«Ο πρόεδρος ήταν μακριά. Δεν άκουσε όλη την ερώτηση. Η ερώτηση ακούστηκε σαν “Θα θέλατε να δείτε περισσότερους ομήρους να απελευθερώνονται;”. Δεν σχολίασε κάτι άλλο», διευκρίνισε ο Μπεν Λαμπόλτ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο 80χρονος Μπάιντεν ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο Air Force One (φωτογραφία του Reuters/Julia Nikhinson, επάνω) όταν δημοσιογράφος έκανε την ερώτηση, φωνάζοντας για ν’ ακουστεί λόγω του θορύβου από τους κινητήρες του προεδρικού αεροσκάφους. Ο Τζο Μπάιντεν κοντοστάθηκε και απάντησε «ναι», προτού επιβιβαστεί στο αεροσκάφος.

«Πανευτυχής»

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε πως ο πρόεδρος Μπάιντεν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τις δύο Αμερικανίδες – την Τζούντιθ και τη Νάταλι Ραάναν – που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς χθες Παρασκευή.

Δηλώνοντας «πανευτυχής» για το αίσιο τέλος στη δοκιμασία τους, υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειές τους «μέχρι να επιστρέψουν στο σπίτι τους» και οι υπόλοιποι Αμερικανοί που κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ΑΠΕ


Related Articles

Back to top button