ΚΟΣΜΟΣ

«Πτώματα κείτονται στους δρόμους και τα τρώνε τα σκυλιά» στη Γάζα

Σε νέους ανελέητους βομβαρδισμούς στη Γάζα προχώρησε το Ισραήλ τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, την ώρα που συνέχισε τις επιδρομές στη Δυτική Όχθη.

Πάνω από 10.000 είναι οι νεκροί στον ένα μήνα φρίκης μετά την επίθεση της Χαμάς και την κήρυξη πολέμου από το Ισραήλ, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέτυχε για άλλη μια φορά να φτάσει σε απόφαση για ανθρωπιστική εκεχειρία.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι η Γάζα γίνεται «νεκροταφείο για τα παιδιά» αφού έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 4.104.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν δέχεται τις εκκλήσεις για ανθρωπιστική εκεχειρία

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις χερσαίες επιχειρήσεις και έχει αποκόψει την πόλη της Γάζας από το νότιο τμήμα της Λωρίδας.

Οι IDF συνεχίζουν να χτυπούν σε νοσοκομεία και σε σχολεία τα οποία θεωρούν «νόμιμους στόχους», καθώς κατηγορούν τη Χαμάς ότι βρίσκει κάλυψη εκεί.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος Υγείας: Το Ισραήλ διέταξε την εκκένωση του παιδιατρικού νοσοκομείου al-Rantisi

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε στο Al Jazeera ότι ο ισραηλινός στρατός διέταξε τη διοίκηση του νοσοκομείου παίδων al-Rantisi να εκκενώσει το νοσοκομείο, επειδή σκοπεύει να βομβαρδίσει την εγκατάσταση.

Δεν υπήρξε άμεση ισραηλινή απάντηση στην κατηγορία.

Το υπουργείο έδωσε επίσης τις ακόλουθες λεπτομέρειες:

  • Περίπου 70 παιδιά εκτιμάται ότι βρίσκονται στο νοσοκομείο al-Rantisi
  • Η εγκατάσταση φιλοξενεί 1.000 εκτοπισμένους ανθρώπους στη βόρεια Γάζα
  • Ένας αριθμός ασθενών δεν γίνεται να μεταφερθεί για λόγους υγείας
  • Το al-Rantisi είναι ένα νοσοκομείο που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ και στεγάζει το μοναδικό παιδιατρικό τμήμα για τον καρκίνο στη Γάζα
  • Ο θάλαμος για τα παιδιά με καρκίνο χτυπήθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή τη Δευτέρα

Related Articles

Back to top button