ΚΟΣΜΟΣ

Προπαγανδιστικό Τουρκικό infographic πως η Ελλάδα παραβιάζει την συνθήκη της Λωζάνης

Παρουσιάζει τα νησιά που η Άγκυρα θεωρεί ότι παράνομα βρίσκονται στρατιωτικές δυνάμεις

Μ’ ένα προπαγανδιστικό infographic, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu προβάλλει στην αγγλική της έκδοση, τις θέσεις της Άγκυρας για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου Πελάγους. Με τίτλο: «Η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων με την στρατικοποίηση νησιών του ανατολικού Αιγαίου»το Anadolu, υποστηρίζει: «Η Ελλάδα παραβιάζει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συνθήκες παρά τις αντιρρήσεις της Τουρκίας. Η Αθήνα επιμένει να ενεργεί ενάντια στο καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου εξοπλίζοντας τα από τη δεκαετία του 1960».

ADS

Στον χάρτη που συνοδεύει το infographic, παρουσιάζονται τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, που η Τουρκία θεωρεί πως παράνομα διατηρεί η Ελλάδα στρατιωτικές δυνάμεις.

Το τελευταίο διάστημα, και λόγω της κρίσης στην ανατολική Μεσόγειο, όλο και περισσότερο η τουρκική ηγεσία και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της χώρας, θέτουν θέμα στρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου Πελάγους από τη χώρα μας, αποκρύπτοντας βέβαια το γεγονός πως αυτό συνέβη μετά το 1974 και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αλλά και τη δημιουργία της περιβόητης «Στρατιάς Αιγαίου» στα μικρασιατικά παράλια

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button