ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Μείωση για τα σπίτια κοντά σε νεκροταφεία

Αύξηση φόρων στα ακίνητα με θέα .

 

 

Όσοι Πορτογάλοι σκέφτονται να αγοράσουν σπίτι που να βλέπει σε θάλασσα, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, καθώς η κυβέρνηση πρόκειται να αυξήσει τον φόρο σε αυτά τα σπίτια κατά 20%!

Το νέο μέτρο έρχεται να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και προβλέπει ότι για τις κατοικίες με καλή θέα, όπως τη θάλασσα, θα υπάρχει αύξηση φόρου κατοικίας έως και 20 %, ενώ αντίθετα για τα σπίτια που βρίσκονται κοντά σε νεκροταφεία θα υπάρξει μείωση κατά 10%.

 «Πρόκειται για κοινωνική δικαιοσύνη» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Σοσιαλιστών και υπεραμύνθηκε του μέτρου λέγοντας ότι «οι άνθρωποι αντιδρούν στο γεγονός ότι κάποιος που μένει στο υπόγειο υποχρεούται να πληρώσει την ίδια φορολογία με κάποιον που μένει σε ρετιρέ».

Όπως ήταν φυσικό δεν ήταν λίγοι αυτή που αντέδρασαν στις εν λόγω αλλαγές με έναν φοροτεχνικό να δηλώνει: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι στο μέτρο. Βασίζεται σε υποκειμενικά κριτήρια. Η θέα του κάθε σπιτιού εξαρτάται από την προσωπική αντίληψη του καθενός».

Και ο επικεφαλής της Ενωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων σχολίασε με μεγάλη δόση ειρωνείας: «Τα σημάδια δείχνουν ότι το επόμενο βήμα είναι να φορολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε».

Related Articles

Back to top button
Close
Close