ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Η συνοριακή αστυνομία συνέλαβε έναν λιποτάκτη του ρωσικού στρατού

O 41χρονος πέρασε στη χώρα από τη Λευκορωσία, στενό σύμμαχο της Μόσχας

Η πολωνική συνοριακή αστυνομία συνέλαβε έναν λιποτάκτη από τον ρωσικό στρατό, ο οποίος πέρασε παράνομα στην Πολωνία από τη Λευκορωσία, στενό σύμμαχο της Μόσχας, δήλωσαν οι συνοριοφύλακες σήμερα.

«Συλλάβαμε έναν λιποτάκτη από τη Ρωσία, είχε μαζί του τα στρατιωτικά του χαρτιά», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της συνοριακής φρουράς Καταρζίν Ζντάνοβιτς.

«Πρόκειται για έναν 41χρονο που πέρασε παράνομα τα σύνορα από τη Λευκορωσία στην Πολωνία, στα βορειοανατολικά της Πολωνίας», πρόσθεσε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πολωνικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας ήταν άοπλος και ντυμένος με πολιτικά ρούχα.

Η εκπρόσωπος δεν μπόρεσε να σχολιάσει εάν αυτή ήταν η πρώτη περίπτωση αυτού του είδους από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022.

Η Λευκορωσία και η Ρωσία είναι μέλη μιας στρατιωτικής συμμαχίας που συγκεντρώνει πολλές χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Η Μόσχα και το Μινσκ είναι πολύ στενοί εταίροι στον αμυντικό τομέα και ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο επέτρεψε στις ρωσικές δυνάμεις να επιτεθούν στην Ουκρανία από το έδαφος της χώρας του τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ δεκάδες χιλιάδες ρωσικά στρατεύματα σταθμεύουν εκεί.

Οι Πολωνοί συνοριοφύλακες ανέφεραν πρόσφατα ότι καθημερινά πραγματοποιούνται περίπου 100 παράνομες απόπειρες ανθρώπων να διασχίσουν τα σύνορα της Λευκορωσίας προς την Πολωνία — κυρίως υπηκόων από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button