ΚΟΣΜΟΣ

Πήγε για συνέντευξη και άκουγε φωνές σε άδειο στούντιο – Καταστροφική εμφάνιση του Μίλεϊ στην Αργεντινή

Ο αντισυστημικός υποψήφιος με τις φαβορίτες και τα δερμάτινα, που συγκέντρωσε το 30% στον πρώτο γύρο έδωσε μια συνέντευξη που μάλλον τον.. κατέστρεψε!

Μια καταστροφική δημόσια εμφάνιση μπορεί να βάλει τέλος στις ελπίδες ενός πολιτικού να κερδίσει τις εκλογές. Ο Χαβιέρ Μιλέι, ο εκκεντρικός υποψήφιος για την προεδρία στην Αργεντινή, μπορεί να προστεθεί σε αυτή τη μακρά λίστα.

Τρεις εβδομάδες πριν από τις επαναληπτικές εκλογές στις 16 Νοεμβρίου, ο Μιλέι έδωσε μια πολύ περίεργη συνέντευξη στο δίκτυο América TV.

Δεν είναι μόνο ότι δεν φαινόταν και πολύ καλά -σωματικά τουλάχιστον- και έμοιαζε νευρικός. Ήταν και όσα έλεγε αλλά και όσα έλεγε για τις «δυνατές φωνές» και τους «ψιθύρους»(!) που ακούει και τον αποσπούν, αν και το στούντιο δεν είχε κοινό.

Αναφέρθηκε ακόμη στο πώς τον υποστήριξε η Πατρίτσια Μπούλριτς, η οποία ήρθε τρίτη στον πρώτο γύρο των εκλογών. «Ξέρετε, όταν μερικοί ηλίθιοι σχολιάζουν στο διαδίκτυο, βλέπουν τη γυναίκα στο διαδίκτυο, εγώ όμως ξαπλώνω στα σεντόνια της», ήταν το ακατανόητο σχόλιό του

Μετά, ενώ εξηγούσε γιατί θα καταργήσει το πέσο για το δολάριο, ο Μιλέι ζήτησε «να σταματήσουν οι ψίθυροι» στο στούντιο, που όμως ήταν άδειο.

«Αυτά είναι πολύ ευαίσθητα θέματα για συζήτηση και οι άνθρωποι δεν σταματούν να μιλάνε παρά τις αλλαγές στον τόνο μου. Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ένα επίπεδο θορύβου που δεν είναι επαρκές για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων», είπε στον παρουσιαστή.

Υποψήφιοι για τον δεύτερο γύρο είναι ο υπουργός Οικονομίας Σέρχιο Μάσα και ο ακραία φιλελεύθερος οικονομολόγος και «αντισυστημικός» υποψήφιος Χαβιέρ Μιλέι, που είχαν περίπου 36% και 30,5% αντίστοιχα.

Ποιος είναι ο Χαβιέρ Μιλέι

Ήρθε από το πουθενά, με ακροδεξιές ιδέες και μακριές φαβορίτες και έφερε «πολιτικό σεισμό» στην Αργεντινή ο Χαβιέ Μιλέι, που διεκδικεί την προεδρία της χώρας.

Πρώην τηλεοπτική προσωπικότητα και θαυμαστής του Τραμπ, ο 52χρονος Μιλέι είναι μέλος του Κογκρέσου από το 2021, αλλά αυτοπαρουσιάζεται σαν αουτσάιντερ της πολιτικής, με τις φαβορίτες του και τα δερμάτινα που φορά συχνά.

Διεκδικεί την προεδρία σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση κυκλώνει ξανά τη χώρα, με τον πληθωρισμό να ξεπερνά το 115%, το πέσο υποτιμημένο και έναν στους τέσσερις Αργεντινούς κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο ίδιος μιλά για μια «παρασιτική, κλεπτοκρατική, άχρηστη πολιτική κάστα» στην οποία θα βάλει τέλος. Υπόσχεται την κατάργηση της Κεντρικής Τράπεζας, την αντικατάσταση του πέσο με το δολάριο και ιδιωτικοποίηση ζημιογόνων εταιρειών του Δημοσίου.

Στο στόχαστρό του είναι η Αριστερά γενικώς, οι νόμοι για την οπλοφορία, τους οποίους λέει ότι θα χαλαρώσει, αλλά και οι αμβλώσεις για τις οποίες λέει ότι θα πρέπει να γίνονται μόνο όταν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας. Δεν είναι έκπληξη ότι είναι κατά της σεξουαλικής αγωγής (γιατί «καταστρέφει την παραδοσιακή οικογένεια») και ότι αρνείται την κλιματική αλλαγή.

Related Articles

Back to top button