ΚΟΣΜΟΣ

Πατέρας 3 παιδιών πέθανε από καρκίνο επειδή το νοσοκομείο… έχασε τις εξετάσεις! 

Διαπιστώθηκε ότι μπορεί να είχε επιβιώσει αν μάθαινε εγκαίρως για τον όγκο στα νεφρά και χειρουργούνταν νωρίτερα

Ένας πατέρας πέθανε από καρκίνο, καθώς ένας όγκος στα νεφρά δεν είχε αντιμετωπιστεί για 10 χρόνια, επειδή το νοσοκομείο έχασε τα αποτελέσματα των εξετάσεών του.

ADS

Κατόπιν έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο Μάικλ Λέιν μπορεί να είχε επιβιώσει αν μάθαινε για τον όγκο του και χειρουργούνταν νωρίτερα. Η οικογένειά του αποφάσισε να μιλήσει με την ελπίδα να βοηθήσει άλλους που μπορεί να χάσουν σωτήριες πληροφορίες για την ζωή τους.

Ο 50χρονος πέθανε τον Μάιο του 2021, μόλις πέντε μήνες μετά τη διάγνωση με καρκίνο των νεφρών – παρά το γεγονός ότι εμφάνιζε σημάδια καρκίνου εδώ και μια δεκαετία.

Ο άνδρας από το Ηνωμένο Βασίλειο πήγε στο νοσοκομείο Shrewsbury & Telford για εξετάσεις, αλλά η ακτινολογική έκθεση εκτυπώθηκε και αρχειοθετήθηκε χωρίς ποτέ να σταλεί στον συμβουλευτικό ουρολόγο ή τον γιατρό του, αφήνοντας τον μοιραίο όγκο να μεγαλώσει.

Ο πατέρας τριών παιδιών αγνοούσε τον όγκο μέχρι που διαγνώστηκε τον Δεκέμβριο του 2020 με μεταστατικό καρκίνο των νεφρών.

Τον Μάιο του περασμένου έτους διενεργήθηκε έρευνα από το National Health Service Trust, με την οικογένειά του να διαπιστώνει ότι αν ο όγκος του Λέιν είχε αντιμετωπιστεί νωρίτερα, μπορεί να είχε επιβιώσει.

«Ο Μάικ ήταν πολύ κλειστός και δεν ήθελε τρεξίματα, εμπιστευόταν τους γιατρούς και θεωρούσε ότι όλα ήταν εντάξει», δήλωσε ο αδελφός του, Μαρκ, στην South West News Service.

Ο Ρίτσαρντ Στέιν, διευθυντής του Shrewsbury & Telford Hospital NHS Trust, εξέφρασε «ειλικρινή συγγνώμη και συλλυπητήρια στην οικογένεια» επειδή δεν κατάφερε να αναφέρει νωρίτερα την ανακάλυψη του όγκου.

«Πραγματοποιήσαμε ενδελεχή έρευνα για την υπόθεση ώστε να αντλήσουμε διδάγματα και σχεδιάζουμε να εισαγάγουμε ηλεκτρονικά συστήματα καταγραφής, σχεδιασμένα για να προστατεύουν τους ασθενείς από παρόμοια λάθη με έγγραφα αρχεία», δήλωσε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button