ΚΟΣΜΟΣ

Παρέμβαση Ομπάμα για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πριν λίγο, μίλησε για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, υπό την αστυνομική πίεση στον λαιμό του, που πυροδότησε διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη χώρα.

«Αυτό δεν πρέπει να είναι κανονικότητα το 2020 στην Αμερική. Δεν μπορεί να είναι κανονικό. Εάν θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα έθνος που ανταποκρίνεται στα υψηλότερα ιδανικά του, μπορούμε και πρέπει να είμαστε καλύτεροι », τόνισε ο Ομπάμα σε δήλωση του.

“Εναπόκειται κυρίως στους αξιωματούχους της Μινεσότα να διασφαλίσουν ότι οι περιστάσεις γύρω από το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ διερευνώνται διεξοδικά και ότι η δικαιοσύνη τελικά επιτυγχάνεται”, συνεχίζει ο Ομπάμα.

“Αλλά εναπόκειται σε όλους μας, ανεξάρτητα από διαφορετικότητά μας – συμπεριλαμβανομένης της πλειονότητας των ανδρών και των γυναικών που εργάζονται στην αστυνομία και που υπερηφανεύονται πως κάνουν τη σκληρή δουλειά τους με τον σωστό τρόπο, κάθε μέρα – να συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα νέο περιβάλλον στο οποίο η κληρονομιά της μισαλλοδοξίας και της άνισης μεταχείρισης δεν θα επηρεάζει πλέον τους θεσμούς μας ή τις καρδιές μας», γράφει.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close