ΚΟΣΜΟΣ

Παναμάς: Επτά νεκροί έπειτα από εξορκισμό

Οι αρχές ανακάλυψαν ομαδικό τάφο με πτώματα επτά ανθρώπων, μεταξύ των οποίων μιας εγκύου γυναίκας και των πέντε παιδιών της.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις της αστυνομίας, ο θάνατός τους πιθανότατα οφείλεται σε βασανιστήρια στο πλαίσιο εξορκισμού.

Όπως ανακοινώθηκε, η αστυνομία εντόπισε τους νεκρούς στην περιοχή Νγκάμπε-Μπουγκλέ, όπου ζουν αυτόχθονες και η οποία ελέγχεται από θρησκευτική σέχτα. Επίσης, απελευθέρωσε 15 ακόμη ανθρώπους και προχώρησε στη σύλληψη 10 ατόμων, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για ανθρωποκτονίες.

Είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, ενώ οι αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η έρευνα που οδήγησε στη μακάβρια ανακάλυψη της αστυνομίας ξεκίνησε το περασμένο σαββατοκύριακο, όταν κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν στις αρχές ότι αρκετές οικογένειες κρατούνταν όμηροι σε ναό της σέχτας που φέρει το όνομα «Νέο Φως του Θεού».

Ο εισαγγελέας Ραφαέλ Μπαλόγες δήλωσε ότι μέσα σε αυτό τον ναό «έκαναν μια τελετή, στη διάρκεια της οποίας άνθρωποι παρά τη θέλησή τους κρατούνταν και υποβάλλονταν σε βασανισμούς. Αυτές οι τελετές είχαν σκοπό τον θάνατό τους, αν δεν μετανοούσαν για τις αμαρτίες τους».

Μεταξύ των συλληφθέντων, που θα οδηγηθούν σε δικαστήριο για την απαγγελία κατηγοριών σήμερα, βρίσκεται ο πατέρας της εγκύου που βρέθηκε νεκρή και ένας ανήλικος.

Related Articles

Back to top button
Close
Close