ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιος συναγερμός – Οι Αμερικανοί φοβούνται τρομοκρατικές επιθέσεις λόγω Ισραήλ

Η ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ συνιστά στους Αμερικανούς πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση σε τοποθεσίες όπου συχνάζουν τουρίστες

Λόγω των αυξημένων εντάσεων σε διάφορες περιοχές ανά τον κόσμο, της πιθανότητας τρομοκρατικών επιθέσεων, διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών εναντίον πολιτών και συμφερόντων των ΗΠΑ, το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ανακοίνωσε την Πέμπτη το State Department.

Η ταξιδιωτική οδηγία συνιστά στους Αμερικανούς πολίτες:

– Να βρίσκονται σε εγρήγορση σε τοποθεσίες όπου συχνάζουν τουρίστες.

– Να εγγραφούν στο πρόγραμμα έξυπνων ταξιδιωτών (STEP), για να λαμβάνουν πληροφορίες και ειδοποιήσεις και να διευκολύνουν τον εντοπισμό σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Παγκόσμιος συναγερμός

Από τη μία πλευρά, οι αντιδράσεις για τη θερμή υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στο Ισραήλ, όσο για το βέτο που έθεσαν οι ΗΠΑ στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε διακοπή των εχθροπραξιών και, από την άλλη, η τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, σήμαναν συναγερμό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται το ενδεχόμενο επιθέσεων εναντίον Αμερικανών πολιτών ανά τον κόσμο, αφού στην ταξιδιωτική τους οδηγία δεν προσδιορίζουν συγκεκριμένα κράτη, αλλά μιλούν για παγκόσμιο συναγερμό.


Related Articles

Back to top button