ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο Μπέκαμ έδωσε τον λογαριασμό του στο Instagram σε παιδίατρο που βοηθάει παιδιά στο Χάρκοβο

Χθες ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Αγγλίας, και αστέρι της Μάντσεστερ και της Ρεάλ, παραχώρησε τον λογαριασμό του στο Instagram σε μια γιατρό που βοηθάει μικρά παιδιά αλλά και γυναίκες να γεννήσουν στο Χάρκοβο της Ουκρανίας που βομβαρδίζεται.

Έτσι οι ακόλουθοι του θα μπορούν να παρακολουθούν το προφίλ του για να βλέπουν το έργο της Ιρίνα, μιας παιδοαναισθησιολόγου, και της ομάδας της εν μέσω του πολέμου.

Ο Μπέκαμ είναι ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον λογαριασμό του ακολουθούν 71,6 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο. Ο ίδιος είναι πρεσβευτής καλής θέλησης της UNICEF, της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά, και ανέβασε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που καλούσε τους ακολούθους του να στηρίξουν το έργο της υπηρεσίας του ΟΗΕ στην Ουκρανία.

Η Ιρίνα

Ποια είναι όμως η Ιρίνα που συγκίνησε τον Μπέκαμ και τον ώθησε να της δώσει το προφίλ του; Ονομάζεται Κοντράτοβα, Ιρίνα Κοντράτοβα και είναι από το Χάρκοβο. Εκεί ζει και εργάζεται. Όπως λέει η ίδια της πρώτες ημέρες του πολέμου δεν βγήκε καθόλου από το νοσοκομείο της.

Πέρασε φρικτές ώρες και βοηθούσε έγκυες γυναίκες να γεννήσουν, μικρά τραυματισμένα παιδιά να μην κλαίνε. Δεν επέστρεψε στο σπίτι της για μέρες. Άυπνη και δίχως φαγητό έκανε τη δουλειά της μέχρι εξαντλήσεως.

Η Ιρίνα, ανέβασε βίντεο που δείχνουν ένα υπόγειο όπου, έγκυες γυναίκες και μητέρες μεταφέρθηκαν κατά την πρώτη ημέρα της ρωσικής εισβολής. Επίσης ανέβασε φωτογραφίες από νεογέννητα συνδεδεμένα σε γεννήτριες οξυγόνου, δωρεά της UNICEF.

«Οι πρώτες ημέρες ήταν οι πιο δύσκολες. Έπρεπε να μάθουμε πώς να εργαζόμαστε με τους βομβαρδισμούς και τα πλήγματα. Προφανώς διακινδυνεύουμε, αλλά δεν το σκεφτόμαστε καθόλου. Αγαπάμε τη δουλειά μας», λέει η ίδια.

Η Ιρίνα είναι μια ηρωίδα που προτίμησε να παραμείνει να βοηθήσει τους συνανθρώπους της παρά να φύγει. Το πλήρες όνομα της είναι Ιρίνα Γιουριέβνα Κοντράτοβα.

Γεννήθηκε στο Χάρκοβο όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Σχολείο πήγε στο «Νούμερο 74» και στη συνέχεια πέρασε στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Χαρκόβου.

Έγινε παιδίατρος και παιδοαναισθησιολόγος. Είναι πλέον αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Παιδιατρικής και Νεογνολογίας στο Εθνικό Ιατρικό πανεπιστήμιο στο Χάρκοβο.

Η συγκινητική ανάρτηση της

Η γιατρός είναι ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει λογαριασμό στο Facebook στον οποίο κάνει συνέχεια αναρτήσεις. Η τελευταία της ανάρτηση ήταν στις 18 Μαρτίου όπου έγραψε: «22 μέρες πολέμου. Είναι τόσο δύσκολο. Ο πόνος είναι αβάσταχτος από τα όσα βλέπουμε σε φωτογραφίες και βίντεο. Ξέρω από πού προέρχεται ο πόνος μου.»

Και συνεχίζει: «Οι Ρώσοι εισβολείς καταστρέφουν την Ουκρανία μου. Δουλεύουμε ασταμάτητα. Προσπαθώ να υποστηρίξω όλους όσους εργάζονται δίπλα μου, αγκαλιάζοντας τους με αγάπη και ευγνωμοσύνη που κατακλύζουν την καρδιά μου.»

Και το πιο ανατριχιαστικό που δείχνει την φρίκη σε κάθε της έκταση: «Προσπαθώ να μην δίνω σημασία στον ατελείωτο βομβαρδισμό, γιατί πρέπει να δουλέψω ακόμα. Είμαι άλλος ένας γιατρός στη ΜΕΘ σήμερα.»

*Οι φωτογραφίες είναι από το νοσοκομείο που εργάζεται η Ιρίνα στο ισοπεδωμένο Χάρκοβο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button