ΚΟΣΜΟΣ

Ουίλιαμ και Χάρι έκαναν αγρυπνία δίπλα από το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Μαζί με τα άλλα έξι εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ.

Σε αγρυπνία συμμετείχαν τα οκτώ εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 96 ετών.

Μεταξύ αυτών βρίσκονταν και οι δύο γιοι του βασιλιά Καρόλου Γ’, οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, που φορούσαν μάλιστα στρατιωτική στολή –σε αντίθεση με τα έξι ξαδέλφια τους που βρίσκονταν γύρω από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ με πολιτικά ρούχα. 

Τα εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στάθηκαν για 15 λεπτά με την πλάτη προς το φέρετρο και χαμηλωμένο το κεφάλι, υπό τα βλέμματα των επισκεπτών που έφθαναν για να αποτίσουν ύστατο φόρο τιμής στη σορό της Ελισάβετ Β’, η οποία θα παραμείνει εκτεθειμένη σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Μαζί με τον Ουίλιαμ και τον Χάρι ήταν τα έξι εξαδέλφια τους, ανάμεσα στα οποία οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, κόρες του πρίγκιπα Άντριου. 

Τα άλλα εξαδέλφια στην αγρυπνία ήταν οι Πίτερ Φίλιπς και Ζάρα Τίνταλ, τα παιδιά της πριγκίπισσας Άννας, και οι Λουίζ και Τζέιμς, τα παιδιά του πρίγκιπα Εδουάρδου.

Η στολή του Χάρι

Ήταν η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας Χάρι φόρεσε και πάλι στρατιωτική στολή, με παράσημα, από τότε που αποχώρησε από τη βασιλική οικογένεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν το είχε πράξει ούτε στην κηδεία του παππού του, Φίλιππου, ούτε και στις προηγούμενες εκδηλώσεις για τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Related Articles

Back to top button